Bøkkos nye trener er bare ett år eldre enn ham selv

- Han viser meg stor tillit, sier Sondre Skarli (26).

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: 
Skøyteløper Håvard Bøkko vraker Team CBA og skal være med i Norges Skøyteforbunds lag igjen kommende sesong. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Skøyteløper Håvard Bøkko vraker Team CBA og skal være med i Norges Skøyteforbunds lag igjen kommende sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Håvard Bøkko annonserte denne uka at han og søsteren bryter med Peter Mueller og CBA, og i stedet vender tilbake til forbundslaget.

Jarle Pedersen er landslagstrener, men mannen som kommer til å følge opp Bøkko tettest heter Sondre Skarli.

- Jeg blir treneren hans. Det blir en stor utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på. Dette betyr mye for skøytesporten i Arendal og det sier litt om miljøet vi har at vi blir base for landslaget, sier han til Fædrelandsvennen.

Skarli er bare 26 år, ett år eldre enn Håvard Bøkko, men har allerede rukket å imponere såpass i trenerrollen at han ble kåret til årets trener under Skøytegallaen nylig.

På sin hjemmeside opplyser han at han studerer til master i idrettsvitenskap.

Bøkko selv sa følgende om samarbeidet med Skarli da Dagbladet snakket med ham på mandag:

- Han kommer til å følge meg opp utenfor samlinger. Øystein Grødum er full av lovord om ham, og han har et veldig potensial. Han har akkurat gitt seg med skøyter selv, og har en god feeling med teknikk og slike ting. Han leverte mange nye talenter fra Arendal-området.

Landslaget blir ifølge Fædrelandsvennen delt inn i fire baser: Én i Oslo, én i Bergen, én i Arendal og én i Finland (!).

Bøkko velger seg altså Arendal, selv om reiseavstanden til Oslo ville vært kortere fra hjemkommunen Hol.

- Han viser stor tillit til meg. Det setter jeg pris på. Jeg har jobbet med de beste juniorene i verden, og nå skal jeg jobbe med de aller beste seniorene, sier Skarli, som trekker fram de gode fasilitetene i Arendal som et stort pluss.