Bokse-Norge om dommeren i Brækhus-kampen: - Han gjorde sin plikt. Ferdig snakket

- Mathis hadde ingen mulighet til å fortsette.

OVER OG UT: Anne Sophie Mathis (til høyre) måtte gi tapt for Cecilia Brækhus. Kampen ble ledet av den tyske dommeren Frank Michael Maass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OVER OG UT: Anne Sophie Mathis (til høyre) måtte gi tapt for Cecilia Brækhus. Kampen ble ledet av den tyske dommeren Frank Michael Maass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Etter tre minutter og fem sekunder var boksefesten med Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis over lørdag kveld. Brækhus fikk inn en serie slag, og dommer Frank Michael Maass valgte å blåse av på teknisk knockout.

- Dommeren gjorde sin plikt. Ferdig snakket, sier tidligere bokser Ole «Lukkøye» Klemetsen til Dagbladet. Han får støtte av TV 3's bokseekspert Roar Petajamaa.

- Mathis hadde ingen mulighet til å fortsette og sto med ryggen til. Det var soleklart at kampen måtte stoppes.

Snudde ryggen til

For dem som hadde håpet på ti runder og en «helaften» med Cecilia Brækhus, ble festen avblåst nærmest før den hadde startet. Mathis lå ikke i kanvasen, men hang over tauet da tyske Frank Michael Maass valgte å stoppe kampen. Hun blødde kraftig.

Men burde dommeren ha gitt Mathis en sjanse til?

- Ja, kampen ble stoppet tidlig. Men når Mathis snudde ryggen til, gjorde dommeren sin plikt. Det var et tegn på at hun ga opp. Dommeren gjorde jobben sin, erklærer Klemetsen.

PÅ PLASS I SPEKTRUM: Ole Klemetsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ PLASS I SPEKTRUM: Ole Klemetsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Mathis blødde fra øyet. Dommeren gjorde en kjempegod jobb og tok hensyn til bokseren.

Petajamaa tror kampen kanskje kunne pågått i ett minutt til i et fullsatt Oslo Spektrum, men at dette ikke var hensiktsmessig.

- Anne Sophie sa etterpå at hun var helt i ørska. Dommerens rolle er å beskytte utøveren. Men den driven og angrepene Cecilia hadde satt i gang, var det ikke rom for å fortsette lenger.

Roser stemningen

Både Lukkøye og Petajamaa roser stemningen i Spektrum. Norge klarte å bevise at vi kan arrangere boksestevne på dette nivået. Da Rein Alexander dro til med nasjonsangen, var stemningen i salen intens og kraftfull.

- En helt perfekt ramme. Det var magisk, sier Lukkøye, som befant seg ringside.

BOKSEEKSPERT: Roar Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BOKSEEKSPERT: Roar Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Utrolig at så mange mennesker stilte opp på arrangmentet. Jeg vet om mange bokseentusiaster som ikke engang fikk billett, påpeker Petajamaa.

Også på etterpåfesten på Sentrum Scene var stemningen elektrisk. Brækhus ble hyllet av fansen. Hun har nå 29 seirer av 29 mulige. 28 prosent av kampene har endt med knockout.

Ikke overrasket

- Jeg var ikke overrasket over utfallet, sier tidligere tungvektsbokser Vladimir Klitsjko.

- Hun kjempet som en tungvekter. Jeg hadde ikke trodd det skulle gått så fort. Hun var virkelig god.

Mathis var rystet:

- Jeg var helt i ørska. Stjernene danset for øynene mine og jeg hørte en høy lyd inne i hodet. Brækhus traff med mange raske og tunge slag i rask rekkefølge, akkurat på det rette tidspunktet, sier hun.

Petajamaa tror ikke den franske bokseren var dårlig forberedt:

- Hun var tipp-topp forberedt, slår han fast.

KOMPLETT BOKSER: Etter knockout-seieren over Mathis sier Brækhus at hun er komplett. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer