Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bokse-VM: Styves overmann til finalen

Sergej Dsjinsjiruk fra Ukraina, som satte Anders Styve utenfor VM-turneringen, er klar for finalen i 67 kilos klassen i Budapest. Han skal møte OL-mester Oleg Saitov fra Russland i finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saitov er også en bokser Anders Styve kjenner godt. Russeren slo bergenseren i EM i Vejle i 1996, og det gjorde at Styve ikke klarte å kvalifisere seg for OL i Atlanta senere på året.

I første runde tapte Styve 13-5 for Dsjinsjiruk. I EM for halvannet år siden tapte han 11-8 for Saitov. Det viser at han ikke har lagt fram til den desiderte verdenstoppen.

Når Styves VM-innsats skal bedømmes, må det ikke glemmes at forbredelsene hans til mesterskapet var svært dårlige. En skade gjorde at han ikke fikk trent og sparret som han hadde ønsket, og i motsetning til Dsjinsjiruk var han bortimot uforberedt.

Selv om VM-innsatsen selvsagt ble skuffende for Styve på grunn av den uheldige trekningen, har han bestemt seg for å satse videre som amatør. OL i Sydney er målet, og han sier at han ikke har noen konkrete proffplaner før den tid.

I semifinalene torsdag sikret Skandinavia seg en bronsefinale. Den var det dansken Tue Bjørn Tomsen som klarte i tungvekt. Han møtte cubaneren Felix Savon og tapte etter at kampen ble avbrutt i 3. runde, men dansken har likevel all grunn til å være fornøyd med innsatsen.

(NTB)

Hele Norges coronakart