Bokseforbundet tilbake i det gode selskap

Utestengelsen fra Det internasjonale bokseforbundet opphevet.

I DET GODE SELSKAP: Bokseforbundet er tilbake i varmen hos det internasjonale bokseforbundet.
Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
I DET GODE SELSKAP: Bokseforbundet er tilbake i varmen hos det internasjonale bokseforbundet. Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpixVis mer

President Odd Haktor Slåke og generalsekretær Erik Nilsen jubler for at Norges Bokseforbund er tilbake i det gode selskap.

- Vi kan bekrefte at utestengelsen fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) er opphevet med umiddelbar virkning, skriver de to i en pressemelding onsdag.

Dermed er det på nytt lys i enden av tunnelen for amatørbokserne. Det virker nå klart at forskriftene i knockoutloven blir endret, slik at bokseforbundet kan oppta det nye regelverket til AIBA, og at forbudet mot profesjonell boksing blir opphevet. Dermed kan Norges Bokseforbund bli fullverdig medlem av AIBA.

- At utestengelsen er opphevet betyr at norske boksere kan delta i all aktivitet i det store utland, og vi kan også invitere andre nasjoner til å komme til Norge for å delta i stevner, sier Erik Nilsen til NTB.

Han forteller om stor aktivitet i bokseforbundet etter opphevelsen av utestengelsen. Det er flere internasjonale mesterskap norske boksere skal delta i, og norske trenere, ledere, boksere, dommere og andre offisielle ser virkelig fram til å gjenoppta aktiviteten for fullt etter sju måneders utestengelse.

Med de endringer av lover og regler som regjeringen og politikerne legger opp til, kommer boksingen som olympisk idrett til å bli bevart i Norge. Boksefamilien legger ikke skjul på at den er takknemlig for det.

(NTB)