Bokseforbundet tilbake i det gode selskap

Utestengelsen fra Det internasjonale bokseforbundet opphevet.

I DET GODE SELSKAP: Bokseforbundet er tilbake i varmen hos det internasjonale bokseforbundet.
Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
I DET GODE SELSKAP: Bokseforbundet er tilbake i varmen hos det internasjonale bokseforbundet. Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Odd Haktor Slåke og generalsekretær Erik Nilsen jubler for at Norges Bokseforbund er tilbake i det gode selskap.

- Vi kan bekrefte at utestengelsen fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) er opphevet med umiddelbar virkning, skriver de to i en pressemelding onsdag.

Dermed er det på nytt lys i enden av tunnelen for amatørbokserne. Det virker nå klart at forskriftene i knockoutloven blir endret, slik at bokseforbundet kan oppta det nye regelverket til AIBA, og at forbudet mot profesjonell boksing blir opphevet. Dermed kan Norges Bokseforbund bli fullverdig medlem av AIBA.

- At utestengelsen er opphevet betyr at norske boksere kan delta i all aktivitet i det store utland, og vi kan også invitere andre nasjoner til å komme til Norge for å delta i stevner, sier Erik Nilsen til NTB.

Han forteller om stor aktivitet i bokseforbundet etter opphevelsen av utestengelsen. Det er flere internasjonale mesterskap norske boksere skal delta i, og norske trenere, ledere, boksere, dommere og andre offisielle ser virkelig fram til å gjenoppta aktiviteten for fullt etter sju måneders utestengelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer