Bokselegende død

Ken Norton slo selveste Muhammad Ali.

BOKSELEGENDE: Ken Norton (t.v) gir Muhammad Ali en på tygga. Rivalene møttes i ringen tre ganger, og Ali gikk seirende ut av duellen med to seire. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
BOKSELEGENDE: Ken Norton (t.v) gir Muhammad Ali en på tygga. Rivalene møttes i ringen tre ganger, og Ali gikk seirende ut av duellen med to seire. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ken Norton har blitt sett på som en av de beste bokserne gjennom tidene. Nå har bokselegenden gått bort i en alder av 70. Norton brakk blant annet kjeven til Muhammad Ali, og var mest kjent for å slå Ali i 1973. Han møtte Ali i ringen tre ganger, og tapte to av kampene.

Norton skal ha pådratt seg flere hjerteinfarkt det siste året.

- Han har kjempet i to år. Jeg er sikker på at han er i himmelen nå med alle de store bokserne. Jeg skulle likt å høre den samtalen, sier Gene Kilroy, en venn av Norton, til Al Jazeera.

Norton hadde en god karriere og vant totalt 42 kamper som profesjonell bokser, 33 av dem på knockout. Han tapte sju kamper og en kamp endte uavgjort.

Han var en av flere store boksere på 70-tallet: George Foreman, Joe Frazier, Leon Spinks, Jimmy Young og Muhammad Ali.

I 1978 tapte Norton en episk boksekamp mot Larry Holmes etter 15 runder med boksing. Etter den kampen ble Norton aldri verdensmester igjen.