Marvin Hagler

Bokselegende døde brått

Marvin Hagler, som var den ubestridte mesteren i mellomvektsklassen i årene 1980 til 1987, er død, opplyser hans kone. Han ble 66 år gammel.

OMSTRIDT KAMP: «Marvelous» Marvin Hagler la opp i 1987 som 32-åring etter å ha tapt en omstridt kamp mot «Sugar» Ray Leonard. Her fra tredje runde i kampen, som Leonard vant med knapp margin. Arkivfoto: Lennox McLendon / AP / NTB
OMSTRIDT KAMP: «Marvelous» Marvin Hagler la opp i 1987 som 32-åring etter å ha tapt en omstridt kamp mot «Sugar» Ray Leonard. Her fra tredje runde i kampen, som Leonard vant med knapp margin. Arkivfoto: Lennox McLendon / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere bokseren døde hjemme lørdag, meddeler kona Kay G. Hagler på Facebook.

- I dag døde min kjære ektemann Marvelous Marvin brått i sitt hjem her i New Hampshire. Vår familie ber om at dere respekterer vårt privatliv i denne tunge tiden, står det i innlegget på Haglers fanside.

Marvin Hagler, som fikk tilnavnet «Marvelous», var aktiv mellom 1973 og 1987. Han sto for noen av de meste legendariske kampene i det som er regnet som boksingens gullalder. Hagler vant 63 kamper og tapte kun 3, og 2 av dem ble avgjort med trekning. I alt 52 av kampene vant han på knockout.

Den mest omtalte seieren var mot Thomas «Hitman» Hearns i Caesars Palace i Las Vegas i 1985. Kampen varte bare i litt over åtte minutter, men er regnet som en av sportens klassikere.

Begge bokserne ble skadd i kampen. Hearns fikk et brudd i høyrehånden, mens Hagler fikk et kutt i hodet tidlig i andre runde. Han fikk legetilsyn i den tredje runden, og kampen fortsatte. Hagler slo deretter Hearns i bakken. Hearns reiste seg igjen, men kollapset i armene på dommeren.

Hagler la opp i 1987 som 32-åring etter å ha tapt en omstridt kamp mot «Sugar» Ray Leonard, som gjorde comeback etter noen år utenfor ringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer