Bokselegenden Muhammad Ali er død

Gikk bort på sykehuset i Phoenix.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har det kommet stadig flere meldinger om at den 74 år gamle Muhammad Ali er alvorlig syk, og i dag kom meldingen - bokselegenden har gått bort.

Det bekrefter en talsperson for Ali overfor NBC og ABC.

74-åringen, som var en av verdens mest kjente idrettsutøvere, ble innlagt på sykehuset i Phoenix tidligere denne uka.De første uttalelsene fra familien gikk ut på at det ikke var alvorlig, men etterhvert som tiden gikk ble det klart så ikke var tilfellet. Natt til lørdag ble det kjent at familien hadde samlet seg rundt ham på sykeleiet.

Merittert Ali ble født i Louisville i delstaten Kentucky i 1942 som Cassius Marcellus Clay Jr. Han skiftet navn i 1964 etter at han konverterte til islam.

Da han i 1981 la boksehanskene på hylla, sto han med 56 seiere på 61 kamper. Han fikk også med seg en gullmedalje fra de olympiske sommerlekene i Roma i 1960.I 1964 tok han sin første tittel da han slo Sonny Liston, og han ble også den første bokseren til å vinne tungvektstittelen ved tre separate anledninger.

Ali gikk mange store kamper i karrieren sin, og noen av dem ble nærmest udødeliggjort. Det gjelder, ikke minst, «The Rumble in the Jungle». I kampen som gikk i Kinshasa, Zaire i oktober 1974 slo han regjerende mester George Foreman på knockout i åttende runde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer