Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danika McGuigan er død

Bokselegendens datter (33) død

Danika McGuigan ble rammet av kreft to ganger. Til slutt vant sykdommen.

SKUESPILLER: Danika McGuigan er død. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Danika McGuigan er død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren Danika McGuigan døde denne uka, bare 33 år gammel. Hun fikk kreft for kort tid siden, og tapte kampen mot sykdommen på tirsdag.

Hun var datter av den tidligere boksemesteren Barry McGuigan (58). Familien er i dyp sorg etter tapet av Danika, og opplyser i en uttalelse at skuespilleren døde «etter en kort, men modig kamp mot kreften».

McGuigan, kalt «Nika» blant venner, var med i en rekke filmer, TV-serier og teaterstykker gjennom karrieren. Hun var akkurat ferdig med å spille inn «Wildfire» med regissør Cathy Brady, og i hjemlandet, Irland, er hun best kjent fra serien «Can't Cope, Won't Cope». Skuespilleren er også kjent fra filmen «The Secret Scripture».

DATTER OG FAR: Danika sammen med faren Barry. Foto: NTB Scanpix
DATTER OG FAR: Danika sammen med faren Barry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Knust

- Det er med stor sorg og knuste hjerter at vi må dele nyheten om vår vakre datter og søster, innleder familien sin uttalelse, blant annet gjengitt av RTE.

- Familien er knust etter dødsfallet og ber om fred i denne vanskelige stunden, slik at vi får tid til å sørge over vår «Nika».

Broren, Shane McGuigan, la ut et innlegg på sosiale medier hvor han minnes søsteren.

- Hun bekjempet kreften en gang fra hun var 11 til 13 år, skriver han.

Danika McGuigan fikk leukemi i ung alder, og gikk på cellegift i seks måneder før hun ble erklært helt frisk i 1999.

- Meg, brødrene mine og foreldrene mine var privilegerte som fikk ha fantastiske «Nika» her i 20 år til etter hennes første kamp mot kreften, fortsetter broren, som vil minnes søsteren resten av livet.

«Nika» etterlater seg også brødrene Jake og Blain, samt moren, Sandra.

- Dessverre klarte ikke Nika å vinne over kreften igjen, men hun sloss tappert helt til siste slutt. Jeg har fantastiske minner sammen med henne, som jeg vil ta med meg resten av livet. Du vil leve videre i ånden. Jeg er så stolt av deg.

- Sjokkert og trist

Manusforfatter på «Can't Cope, Won't Cope», Stefanie Preissner, er blant dem som har sendt sine kondolanser på sosiale medier.

- Sjokkert og trist over å høre om det altfor tidlige dødsfallet til Nika McGuigan - som spilte den briljante, herlige Danielle. «Can't Cope, Won't Cope» ville ikke vært det samme uten henne.

- Jeg sender mine kondolanser til hennes familie og elskede, skriver hun på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media