Boksemester kalt inn til krig

Den russiske bokse-stjernen Nikolaj Valujev (49) sendes til krigen i Ukraina.

BOKSEKJEMPE TIL KRIGEN: Nikolaj Valuejv er innkalt for å tjenestegjøre i det russiske militæret i Ukraina. Her er han avbildet i 2009 sammen med bokse-journalist Jeff Powell mens Valujev forberedte seg til kamp om verdensmester-beltet mot David Haye. En kamp han for øvrig tapte. Foto: NTB
BOKSEKJEMPE TIL KRIGEN: Nikolaj Valuejv er innkalt for å tjenestegjøre i det russiske militæret i Ukraina. Her er han avbildet i 2009 sammen med bokse-journalist Jeff Powell mens Valujev forberedte seg til kamp om verdensmester-beltet mot David Haye. En kamp han for øvrig tapte. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere bokse-mesteren Nikolai Valujev (49) forteller at han har mottatt en innkalling til det russiske militæret for å tjenestegjøre i Ukraina. Det skriver flere russiske medier, blant dem R Sport.

Valujev er sitert på at han mener at mobiliseringen vil bidra til å opprettholde stabiliteten i regionen. Bokseren mener at dette er et riktig skritt og en viktig beslutning for landet.

Valujev er Russlands første WBA-mester i tungvektsboksing. Han er også kjent under tilnavnet «The Beast from the East». Valujev er den høyeste og tyngste mesteren noensinne, med sine 213 cm og 140 kilo.

Valujev mistet WBA-tittelen i 2009 da han tapte mot David Haye.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer