Bokseprofil truet på livet for millionklokke

Den profilerte bokseren Amir Khan (35) ble utsatt for et væpnet ran for drøye to måneder siden. Nå har politiet pågrepet tre personer som knyttes til hendelsen.

RANET: Amir Khan ble utsatt for væpnet ran tidligere i vår. Foto: Reuters/Andrew Couldridge
RANET: Amir Khan ble utsatt for væpnet ran tidligere i vår. Foto: Reuters/Andrew Couldridge Vis mer
Publisert

Den dramatiske hendelsen skal ha funnet sted i den østlige bydelen Leyton i London i April.

Bokseproffen som forrige måned meldte at han skulle legge hanskene på hylla, er normalt ikke fremmed for en kamp i ringen, men da han fikk rettet en pistol mot hodet ble han nødt til å overgi seg.

Det førte til at Khan måtte gi fra seg en Franck Mueller-klokke til en verdi av over 70.000 pund, ifølge The Independent. Dette tilsvarer nærmere 860.000 kroner.

De to gjerningsmennene har vært på frifot inntil onsdag formiddag da Scotland Yard pågrep tre personer, der den siste personen ikke ser ut til å ha hatt en direkte tilknytning til åstedet.

Det ble ikke avfyrt noen skudd i forbindelse med ranet. Like etter hendelsen beskrev Khan den dramatikken på Twitter. Da opplyste han om at både han og kona, som også var med da ranet fant sted, var i sikkerhet.

The Independent skriver også at Khan var rystet over hendelsen og at han var knust av å oppleve kriminalitetsnivået i den britiske hovedstaden.

- Jeg har ikke lyst til å bo i London lengre. Planen er å flytte til et sted der slike ting ikke skjer, sa han i ettertid av hendelsen.

Pågrepet

Det var først på onsdag denne uka, altså to måneder etter at forbrytelsen fant sted at Scotland Yard pågrep tre mistenkte personer etter å ha mottatt en arrestordre samme dag. De mistenkte blir beskrevet som tre menn i alderen 20, 25 og 35.

VERDIFULL: Klokken som er verdt 70.000 pund, Franck Mueller ble frastjålet under ranet av den tidligere bokseprofilen. Foto: Metropolitan police
VERDIFULL: Klokken som er verdt 70.000 pund, Franck Mueller ble frastjålet under ranet av den tidligere bokseprofilen. Foto: Metropolitan police Vis mer

I en uttalelse fra Metroplitan police kommer det fram at samtlige ble pågrepet etter mistanke om væpnet ran. I tillegg opplyses det om at 25-åringen også mistenkes for besittelse av våpen med intensjon om voldelig bruk, mens 20-åringen er mistenkt for besittelse av ammunisjon.

Ifølge Sky News uttalte etterforskningsleder Lee Warrington at håndteringen av ransforbrytelser er en viktig prioritering for London-politiet.

- Disse pågripelsene viser hvor viktig det er å få tak i dem som har en intensjon om å utføre voldelige handlinger eller trusler om dette, og få dem ut av gatene, sier Warrington.

VÆPNET RAN: Når dama bak kassa spør om 12-åringen er seriøs, avfyrer han skudd. Video: Hartford Police Vis mer

Blir avhørt

Det er ikke kjent for Dagbladet hva rollen til den 34-årige mistenkte skal ha vært, eller om de tre mistenkte hadde en relasjon til Khan.

Etterforskningen skal ha pågått helt siden april. Ifølge Sky News meldte politiet på dette tidspunktet om at klokka var lett gjenkjennelig. De ba publikum om å være oppmerksomme på om denne hadde blitt lagt ut for salg.

Nå som de antatte gjerningspersonene er tatt, går politiets etterforskningsarbeid inn i en ny fase med avhør av de mistenkte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer