<strong>TATT FOR DOPING:</strong> Dominika Novotny (til høyre) tapte oppgjøret mot Valgerdur Gudsteinsdottir på poeng. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TATT FOR DOPING: Dominika Novotny (til høyre) tapte oppgjøret mot Valgerdur Gudsteinsdottir på poeng. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Bokser dopet under Brækhus-stevne: - Det er trist

Den tsjekkiske bokseren Dominika Novotnikova, som bokset på stevnet til Cecilia Brækhus i Stokke i oktober, er tatt i doping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er TV 2 som i dag meldte at den tsjekkiske bokseren er doptatt.

I en pressemelding kommer det fram at hun har testet positivt på det anabole steroidet Stanozolol.

Novitnikova ble testet både 18.oktober og 21.oktober. I en pressemelding kommer det fram at begge prøvene var positive.

Novotnikova gikk en av de innledende kampene under Oslofjord fight night, der hun tapte for islandske Valgerdur Gudsteinsdottir på poeng.

- Dette er veldig beklagelig. Jeg synes det er trist. Men samtidig er det et bevis på at antidopingarbeidet fungerer. Det er leit at det skjedde på stevnet i Stokke. Men det viktigste er uansett at juksemakerne blir tatt, uttaler Cecilia Brækhus til Dagbladet.

- Beklager

Dagbladet har vært i kontakt med Brækhus-manager Morten Andreassen. Han ville ikke kommentere saken og henviste Dagbladet til pressetalsmann under stevnet, Geir Håkonsund.

I en SMS skriver han:

– First Lady Promotions beklager at en idrettsutøver på vårt arrangement har testet positivt, men samtidig er vi glade for vårt effektive antidopingprogram. Vi har sterk tro på idrettsutøverens rett til en rettferdig og ren sport. Dette vil være gjeldende også i framtida.

Lovlig fra 2016

I juni i fjor kunne Brækhus og hennes team, sammen med kulturministeren, presentere den gode nyheten om en boksekamp på norsk jord.

En av hovedgrunnene til at det tok lang tid å få dette gjennom, som Dagbladet tidligere har skrevet om, var fordi en antidopingavtale måtte på plass.

I den forbindelse uttalte Brækhus at hun håpet på en skikkelig opprydding i idretten, for å få bort jukserne:

– Det er jævlig. Det er utrolig synd for sporten. Og jeg synes det er så trist med all dopingen. Grådigheten har jo tatt helt over. Dessverre må vi jo bare innse at det ikke er slik det en gang var. Jeg synes det er trist, men det er bra jukserne blir tatt. Vi må ta en skikkelig runde og hive ut alle jukserne for å kunne starte litt på nytt. Idretten fortjener en bra opprydding, det trenger ikke være som dette. Vi kan heller ikke feie problemene under teppet, for det tror jeg har blitt gjort til en viss grad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer