Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bokser fikk 30 års fengsel

Slo i hjel journalist med hammer.

(Dagbladet.no): James Butler jr. gikk under kallenavnet «The Harlem Hammer». Det var nettopp en blodig hammer politiet fant i leiligheten til sportsjournalist Sam Kellerman (29) i Los Angeles i november 2004, skriver AP.

I går ble den 32-årige bokseren dømt til nesten 30 års fengsel for udåden, etter at han i slutten av mars sa seg skyldig i forsettlig drap.

Butler må også betale en kvart million kroner i erstatninger og til dekning av utgifter for de pårørende.

Påtalemyndigheten mener Butler angrep Kellerman med hammeren fordi han hadde problemer med både karriere, kjæreste, barn og bosted.

Bokseren bodde hos frilansjournalisten i Hollywood da drapet ble begått.

- Det er mulig Mr. Kellerman ba ham om å flytte ut, eller at de var uenige om hvor lenge han kunne bo. Det kan ha resultert i at hammeren ble brukt. Dommeren kaller det slakt, sier en talsmann for påtalemyndighenten.

Butler vant 20 av 25 matcher i ringen.

KNUSTE KJEVE ETTER KAMP: James Butler (t.v) ble landskjent i USA da han tapte for Richard Grant i 2001. Etter matchen tok Butler av seg hansken og knuste motstanderens kjeve. Foto: Scanpix/Ap
KNUSTE KJEVE ETTER KAMP: James Butler (t.v) ble landskjent i USA da han tapte for Richard Grant i 2001. Etter matchen tok Butler av seg hansken og knuste motstanderens kjeve. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling