Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bokser i oktober

Thomas Hansvoll (28) skal forsvare den interkontinentale tittelen sin i World Boxing Organisation (WBO) i Åland i Finland i 4. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå ikke klart hvem motstanderen til Hansvoll blir, men kampen er kommet i stand etter at bokseren har gjenopptatt sitt samarbeid med Steffen Tangstad.

- Jeg er glad for at vi samarbeider igjen og at det ble en løsning. At jeg skal bokse kamp igjen 4. oktober, passer også bra, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet.

Tror på VM-kamp

Kraftkaren har ikke bokset kamp siden i februar, men er likevel rangert som nummer fire i cruiservekt i WBO i juli. Målet med kampen i Åland er å få Hansvoll i posisjon som førsteutfordrer til kampen om VM-tittelen i WBO.

- Jeg har fått signal om at jeg, med en god kamp i oktober, kan få VM-kamp i den neste. Jeg håper det. Siden jeg bare har to kamper igjen av kontrakten, regner jeg også med Steffen vil stå på for at jeg skal få til det. Slik sett kan en VM-kamp være like rundt hjørnet, sier Hansvoll.

28-åringen innrømmer at han har slitt med motivasjonen. Ikke fordi han misliker å bokse, men på grunn av alle konfliktene mellom han og manager Steffen Tangstad.

- Det har vært for mye krangling. Det tar mye krefter og har bidratt til at jeg er blitt lei. Dopingsaken var også slitsom. I tillegg er boksing en tøff sport, både fysisk og psykisk. Det skal mye til for å lykkes, innrømmer han.

Møtes i dag

Men nå har han lagt konfliktene bak seg, og funnet en effektiv måte å kommunisere med Tangstad på. De snakker ikke direkte med hverandre, men gjennom Hansvolls rådgiver Pål Nygaard.

- Jeg sender mail til Steffen gjennom Pål. Det er rart, men det fungerer, smiler han.

I dag drar han til Tønsberg for å delta på en treningssamling i regi av Tangstad. Samlingen varer ut uka og hele stallen til Tangstad er til stede. Hansvoll og Tangstad kommer til å møtes for første gang på lenge.

- Jeg kan gå bort til ham for å hilse og småprate. Men jeg føler ikke at vi har så mye å snakke om. Jeg gjør min jobb, og han gjør sin. Det gjenstår to kamper av kontrakten. Jeg føler at det er riktig å fullføre den.

Thomas Hansvoll har ennå ikke slitt med problemer etter blodige og knalltøffe kamper. Men han er klar over at det er farlig.

TØFF Å SLÅ: Thomas Hansvoll har bokset 28 proff-kamper. 24 er vunnet, tre er tapt og en er endt uavgjort. I oktober er han klar for kamp igjen. Vinner han, kan han få VM-kamp.