Bokser med Gud i ringhjørnet

LAS VEGAS (NTB-AP-Reuters): Regjerende verdensmester Evander Holyfield (34) har alle fire essene i ermet hver gang han entrer bokseringen. Med seg i ringhjørnet hevder han nemlig å ha Gud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det burde gi utfordrer Michael Moorer (29) noe å tenke på når han skal forsøke å erobre WBC-tittelen i tungvekt natt til søndag norsk tid.

- Jeg vet hvor mitt opphav stammer fra, og jeg vet at det ville vært umulig å oppnå det jeg hittil har gjort uten hjelp fra Ham, sier Evander Holyfield. Han refererer til Gud og sin urokkelige kristne tro.

Trange kår

Holyfield vokste opp i trange kår, og allerede som åtteåring vurderte han første gang om han skulle gi seg med boksingen. Men hans mor sa klart fra at hun ikke hadde til hensikt å oppdra en taper.

- Hadde jeg sluttet å bokse den gang, ville jeg ikke hatt mulighet til å bli det Vår Herre ville jeg skulle bli, hevder 34-åringen hardnakket.

Bitt av øret

Sist Evander Holyfield var i ringen, måtte han bøte med en øreflik. Kampen mot «Iron» Mike Tyson 28. juni i år utviklet seg til å bli tidenes bokseskandale, da Tyson fant det for godt å bite Holyfield i øret gjentatte ganger mens kampen pågikk. Holyfield mistet en bit av øret, men beholdt tittelen. Tyson ble utestengt fra boksingen på ubestemt tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer