Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bokser med Gud i ringhjørnet

LAS VEGAS (NTB-AP-Reuters): Regjerende verdensmester Evander Holyfield (34) har alle fire essene i ermet hver gang han entrer bokseringen. Med seg i ringhjørnet hevder han nemlig å ha Gud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det burde gi utfordrer Michael Moorer (29) noe å tenke på når han skal forsøke å erobre WBC-tittelen i tungvekt natt til søndag norsk tid.

- Jeg vet hvor mitt opphav stammer fra, og jeg vet at det ville vært umulig å oppnå det jeg hittil har gjort uten hjelp fra Ham, sier Evander Holyfield. Han refererer til Gud og sin urokkelige kristne tro.

Trange kår

Holyfield vokste opp i trange kår, og allerede som åtteåring vurderte han første gang om han skulle gi seg med boksingen. Men hans mor sa klart fra at hun ikke hadde til hensikt å oppdra en taper.

- Hadde jeg sluttet å bokse den gang, ville jeg ikke hatt mulighet til å bli det Vår Herre ville jeg skulle bli, hevder 34-åringen hardnakket.

Bitt av øret

Sist Evander Holyfield var i ringen, måtte han bøte med en øreflik. Kampen mot «Iron» Mike Tyson 28. juni i år utviklet seg til å bli tidenes bokseskandale, da Tyson fant det for godt å bite Holyfield i øret gjentatte ganger mens kampen pågikk. Holyfield mistet en bit av øret, men beholdt tittelen. Tyson ble utestengt fra boksingen på ubestemt tid.

Hele Norges coronakart