Badou Jack pådro seg skrekkskade

Bokser med skrekkskade: - Jeg innså ikke alvoret

Svensk-gambiske Badou Jack (35) pådro seg et stygt kutt i boksekampen mot Marcus Brown i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manny Pacquiao sikret weltervekt-tittelen mot Adrien Broner i natt, men i etterkant er det svensk-gambiske Badou Jack (35) som har stjålet overskriftene.

I den sjuende runden av kampen om det midlertidige lett tungvekt-tittelen skallet han med Marcus Browne, noe som gjorde at han pådro seg et stort kutt i panna.

Dommeren stoppet kampen slik at de kunne se til skaden, men det ble bestemt at skaden ikke var alvorlig nok til å avbryte kampen.

Kuttet ble større etter hvert som kampen gikk. Dommeren stoppet igjen kampen, men igjen kom de til samme konklusjon om at skaden ikke var alvorlig nok til å avbryte kampen.

Etter tolv runder tapte Jack kampen på poeng.

Saken fortsetter under bildet.

STYGT KUTT: Badou Jack etter boksekampen mot Marcus Browne. Foto: Joe Camporeale / USA Today / NTB Scanpix
STYGT KUTT: Badou Jack etter boksekampen mot Marcus Browne. Foto: Joe Camporeale / USA Today / NTB Scanpix Vis mer

Innså ikke alvoret

Det stygge kuttet har fått mye oppmerksomhet etter boksestevnet.

- Badou Jacks blod er over hele kroppen til (dommer) Marcus Browne, Tony Weeks skjorte og kanvasen i Las Vegas. Sykt at kampen fikk lov til å fortsette, skriver Sports Illustrated-journalist Chris Mannix på Twitter.

- Lav odds for at Badou Jack drar til en plastisk kirurg etter den. Det er et brutalt kutt, skriver Fox-journalist Mike Coppinger på Twitter.

Badou Jack skriver følgende på Twitter etter kampen:

- Jeg er en kriger og vil aldri slutte, men jeg innså ikke alvoret av skaden.

- Jeg dedikerer denne kampen til alle flyktningbarn i verden som kjemper en mye tøffere kamp enn det jeg gjorde. Jeg skal fortsette å kjempe for dem til slutten, skriver Jack, som videre takker gud.

- Kunne ha blitt stoppet

I etterkant har flere sagt at kampen burde ha blitt avbrutt. Tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Thomas Hansvoll er enig.

- Han hadde nok tapt uansett. Det blør veldig mye og han ser veldig dårlig. Selve skaden ser styggere uten enn det den er, sier Hansvoll til Dagbladet.

- Den kunne ha blitt stoppet. Jeg har sett mye mindre kutt hvor kampen har blitt stoppet. Det er kjempedypt og stort. Han lå an til å tape, dommerne kunne ha dømt kampen på poeng, så for meg er det uforståelig at den ikke stoppes.

BLODBAD: Badou Jack. Foto: Joe Camporeale / USA Today / NTB Scanpix
BLODBAD: Badou Jack. Foto: Joe Camporeale / USA Today / NTB Scanpix Vis mer

- Hvor vanlige er slike kutt?

- De forekommer ofte, men ikke så stygge. De kommer over øya når man skaller. Jeg har sikkert hatt åtte-ti slike selv, sier Hansvoll.

Vil ha omkamp

Badou Jack, som ble fraktet til sykehus etter kampen, håper nå på omkamp.

- Jeg var kraftløs. Jeg vet ikke hva det var, men det er ingen unnskyldning. Browne bokset bra, sa Jack til Showtime etter kampen.

- Jeg vil ha omkamp. Jeg må hvile og fikse hodet mitt, så er det forhåpentligvis en sjanse i framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer