Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bokser på Brækhus-stevne raser: - Du mister all respekt

Kastet inn i siste liten etter dopingutestengelse: - Du spør deg selv: «Hvor lenge har det foregått?»

FORBEREDER STORKAMP: Vanes Martirosyan (bildet) møter Gennady Golovkin lørdag. Foto: NTB scanpix
FORBEREDER STORKAMP: Vanes Martirosyan (bildet) møter Gennady Golovkin lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Det bokseinteresserte Los Angeles har for alvor begynt å telle ned til boksegallaen i StubHub Center lørdag kveld.

Hovedkampen går mellom Gennady Golovkin (36) fra Kasakhstan og Vanes Martirosyan, som er en 31 år gammel armensk-amerikansk bokser. I forkant av fighten bokser Cecilia Brækhus mot Kali Reis.

I går kveld, norsk tid, holdt de fire en pressekonferanse på hotell Sheraton Gateway Los Angeles. Det hele ble solgt inn som en stor begivenhet. Men faktum er at den kunne vært enda større.

Vanes Martirosyan skulle ikke vært her i det hele tatt. Det egentlige hovedkampen skulle gå mellom Golovkin og den meksikanske bokseren Saúl «Canelo» Álvarez. Det som gjorde det enda større er at kampen går på Cinco de Mayo – 5. mai – som er en meksikansk helligdag.

GÅR I KLINSJ: Vanes Martirosyan (til høyre) får den ultimate utfordringen når ham møter Gennady Golovkin (til venstre). Foto: NTB scanpix
GÅR I KLINSJ: Vanes Martirosyan (til høyre) får den ultimate utfordringen når ham møter Gennady Golovkin (til venstre). Foto: NTB scanpix Vis mer

Sistnevnte måtte imidlertid kaste inn håndkleet da han ble tatt for det forbudte stoffet clenbuterol. Han hevder at han har fått dette gjennom kjøtt, men boksesporten har allerede fått en ripe i lakken. Påstanden går ikke an å bevise.

Intenst ønske

Martirosyan vet som alle andre: Strengt talt bokser han ikke mot Golovkin fordi han er den mest verdige motstanderen. Han bokser mot Golovkin på grunn av kasakhstanerens intense ønske om uansett å gjennomføre en fight.

Golovkin går for å være verdens beste bokser. Selv har ikke Martirosyan bokset en kamp siden mai 2016.

Men der du skulle tro at Martirosyan ville juble for ekstra dollar på kontoen – «alle» vet at han kommer til å tape – tar han i stedet fram slakterkniven overfor Álvarez.

- Situasjonen med «Canelo» gjør meg frustrert, sier Martirosyan, ifølge torsdagens utgave av storavisa Los Angeles Times.

- Jeg liker fyren. Han er blitt bedre og bedre for hver kamp. Men når noe som dette skjer, mister jeg all respekt. Det er som om alt du gjør ikke betyr noe. Og nå spør du deg: «Hvor lenge har dette foregått?»

Los Angeles Times mener boksesporten har gått glipp av en av de største kampene som er mulig for tida. Spørsmålet er om det blir jobbet for et nytt møte når Álvarez' utestengelse går ut i august.

Drahjelp

I stedet for å fokusere på noe negativt, forsøker arrangøren å løfte kampen mellom Brækus og Reis for hva det er verdt. Nå har de også fått drahjelp av TV-kanalen HBO, som for første gang i løpet av den 45-årige historien viser en kvinnelig boksekamp på direkten.

På pressekonferansen i går kveld gikk den legendariske boksepromotoren Don King (86) rundt og messet om viktigheten av dette.

- Hadde det ikke vært for kvinnene, ville ingen av oss vært her, erklærte giganten innenfor boksesporten.

- Morsomt at han snakket om kvinnerettigheter, svarte Brækhus.

Gennady Golovkin ville ikke engang ta navnet i sin munn da han ble spurt om dopingutestengte Saúl «Canelo» Álvarez i går.

- Jeg ønsket å være i aktivitet og holde på en kamp som var satt opp på skjemaet. Det er ikke min skyld at den første motstanderen ikke kunne bokse.

Imponerende statistikk

Golovkin har 37 seirer og en uavgjort. 33 av seirene har kommet på knockout. Få tror at Vanes Martirosyan blir noe annet enn en rundingsbøye.

Også Cecilia Brækhus er klar favoritt i sin kamp. Sånn sett virker utfallene klare. Men det har skjedd større mirakler i boksesporten tidligere. Og som Don King sa på pressekonferansen:

- Donald Trump ble president. Det var det heller ingen som trodde!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media