Du leser nå Dagbladet Pluss

Ray Mancini vs. Duk-Koo Kim

Bokseren sa før VM-kampen at en av dem kom til å dø. Han fikk dessverre rett

Tragedien som endret boksesporten.

34 ÅR SIDEN: Modige Duk-Koo Kim måtte til slutt gi tapt for Ray Mancini i den brutale kampen som fikk et fatalt utfall. Foto: AP / NTB Scanpix
34 ÅR SIDEN: Modige Duk-Koo Kim måtte til slutt gi tapt for Ray Mancini i den brutale kampen som fikk et fatalt utfall. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

13. november for 34 år siden gikk sør-koreaneren Duk-Koo Kim inn i ringen utenfor Ceasars Palace i Las Vegas for å møte Ray «Boom Boom» Mancini om verdensmestertittelen i lettvekt. Kampen ble brutal og endte i en tragedie som skulle endre boksingen for alltid.

Ray Mancini var en stor idrettshelt i statene. Han var et symbol på den amerikanske drømmen. Kampen ble sendt som lørdagsunderholdning inn i millioner av amerikanske stuer.

Det utviklet seg til en kamp på liv og død. Mellom en amerikansk bokser og en koreaner som hadde sagt på forhånd at en av dem ville dø i denne kampen. Kim fikk tragisk rett.

Forfatter Mark Kriegel satt ringside og beskriver det slik:

Grotesk maske

- Etter tolv runder hadde ansiktet til Kim formet seg til en grotesk maske. Mancinis venstre øye var klistret igjen. En del av det ene øret hans var opprevet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.