SATSER PÅ BOKSING: Rio Ferdinand går fra fotball til profesjonell boksing. Foto: NTB Scanpix
SATSER PÅ BOKSING: Rio Ferdinand går fra fotball til profesjonell boksing. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rio Ferdinand satser på boksing

Bokserens advarsel til United-legenden: - Du kan dø

Rio Ferdinand (38) går fra fotball til profesjonell boksing.

(Dagbladet): I kategorien «stjerner som bytter idrett», er Rio Ferdinand den siste i rekka. Manchester United-stopperen hadde en særdeles vellykket fotballkarriere, før han la opp i 2015.

Nå skal han begynne med boksing.

38-åringen går løs på oppgaven med stor entusiasme, men ikke alle er like positive. Curtis Woodhouse, for eksempel, er en tidligere spiss på toppnivå. Han gikk senere hen og ble britisk mester i lettvekt.

- Dette er ingen spøk. Du kan dø mens du «leker» boksing, melder Woodhouse på Twitter.

- Det er naivt, og han står i fare for å undervurdere boksing. Han kan bli alvorlig skadet, sier Barry Hearn, en anerkjent boksepromotør, ifølge Daily Telegraph.

Attraktiv motstander?

Tidligere proffbokser og bokseekspert i Viasat, Roar Petajamaa, har først og fremst inntrykket av at det er et prosjekt.

- Han har bestandig vært en person i god fysisk form. Han har jo vært på det øverste nivået i sin idrett i mange år. Så har han kanskje trent boksing ved siden av. Men det er noe helt annet å være på et treningslokale og møte en skolert, profesjonell bokser, sier Viasat-eksperten til Dagbladet.

Han forklarer at boksing er en stor sport i England, og at man kan bokse på mange nivåer. Han tror det kan være attraktivt for boksere å møte Ferdinand på grunn av oppmerksomheten og pengene som ligger i det.

- Han får en debut for et selskap som uansett vil være en arena og en oppbygging som gjør at han ser bra ut. I den første kampen vil jeg tro at han møter en motstander på omtrent samme nivå, så ut fra hans posisjon, kan han nok klare det.

Ikke dødelig

Med sine 190 centimeter og 87 kilo er han en tungvekter. Men at han kan dø, mener Petajamaa er å ta litt hardt i.

- Det kan jo gå galt, som i all annen idrett. Han er en godt trent og oppegående person. Men et slag kan jo være dødelig om man treffer feil. Samtidig - statistikk-messig er ikke boksing ledende når det gjelder folk som dør mens de bedriver idretten sin, sier Petajamaa.

Men først må Ferdinand få bokselisens.

- Boksing er en fantastisk sport for kropp og sjel. Jeg har alltid hatt en lidenskap for sporten, og denne utfordringen er en perfekt mulighet til å vise folk hva som er mulig, sa Ferdinand da nyheten ble bekreftet tirsdag.

Han er klar over at det blir tøft.

- Dette er en utfordring jeg ikke tar lett på – naturligvis kan ikke alle bli profesjonelle boksere, men med apparatet Betfair har satt sammen, og motivasjonen jeg har for å lykkes, er alt mulig.