Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksesensasjon og EM-medalje til Lotte Lien

- Helt utrolig.

EM-SENSASJON: Lotte Lien er sikret minst EM-bronse i boksing etter en sensasjonell innledning på mesterskapet.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
EM-SENSASJON: Lotte Lien er sikret minst EM-bronse i boksing etter en sensasjonell innledning på mesterskapet.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||En taktisk triumf ga sensasjonell seier til Lotte Lien, og nå er jenta som bokser i weltervekt sikret minst bronse i EM. Torsdag måtte favoritten Jirina Potejeva gi tapt.

- Dette er bare helt fantastisk. Jeg klarte å beholde roen og følge taktikken. Underveis i kampen fulgte jeg rådene jeg fikk fra Max Mankowitz i ringhjørnet mitt, og nå står jeg her som vinner, jublet Lotte Lien til NTB.

Russiske Potejeva som har sølv fra siste VM, tapte 2-1 for den norske ungjenta som har kommet som en komet i EM. I åpningskampen tirsdag slo hun svenske Klara Svensson på knockout, og den svenske jenta har sølv fra EM for to år siden.

- Det så mørkt ut for mitt vedkommende etter trekningen tirsdag. Jeg skulle møte to av de store favorittene i de to første kampene mine. Nå har jeg slått begge. Det er helt utrolig, sa hun.

Annerledes
- Jeg bokset litt annerledes enn jeg pleier mot Potejeva. Jeg la opp til å være litt mer avventende. Samtidig holdt jeg bra guard, slik at jeg ikke ble truffet i det hele tatt. Jeg merket også at den russiske jenta ble mer og mer frustrert utover i kampen, mens jeg holdt meg til den taktikken vi var blitt enige om.

- Forsvaret mitt i denne kampen var så bra at jeg ikke ble truffet mer enn en gang. Det var helt mot slutten av den fjerde og siste runden, sa Lien.

- Dette er intet mindre enn en boksesensasjon, men det er også en taktisk triumf. Dessuten tror jeg den russiske jenta tok litt for lett på denne kampen. Slikt straffer seg, sa landslagstrener Mankowitz til NTB.

Lotte Lien tok en 1-0 ledelse etter den første runden. Hun økte til 2-0 etter runde to, holdt den ledelsen gjennom tredjerunden, men ble truffet en gang 20 sekunder før slutt i fjerde og siste runde. Dermed ble det 2-1 seier.

- I den siste runden sikret Lotte seieren. Hun fintet litt, slik at hun virket mer aggressiv enn hun var, men det var nok til å slå den russiske favoritten, sa Max Mankowitz.

Fransk
I semifinalen fredag skal Lotte Lien ut mot franske Lahmyri Gyade, og Mankowitz mener det ikke er noen uoverkommelig motstander. Lotte Lien er enig.

- Nå har jeg alt å vinne, og jeg har jo lyktes så godt til nå at det gjelder å holde fokus videre. Det gjelder også å ta med meg selvtilliten min fra de to første kampene inn i semifinalen fredag, og så må jeg tenke på at det som skjer nå er en seier i seg selv, jublet Lotte Lien.

- Mot den russiske jenta tenkte jeg bare på å være tøff og gjøre mitt livs kamp. Slik må jeg tenke også fredag, sa Lien til NTB.

Senere torsdag skal Ingrid Egner ut i kvartfinale i fjærvekt mot italienske Marzia Davide. Også hun bør ha gode sjanser til å nå en semifinale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling