Tyson Fury:

Boksesjokk: Verdensmester tatt for doping. Kan miste alle titler

Ifølge britisk presse.

- TATT?: Tyson Fury skal ha testet positiv på kokain. Foto: Reuters / Lee Smith
- TATT?: Tyson Fury skal ha testet positiv på kokain. Foto: Reuters / Lee Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

(Dagbladet): Tungvektsmesteren i boksing, Tyson Fury, har levert en positiv dopingprøve for kokain, ifølge blant annet britiske Mirror.

Fury risikerer nå å bli strippet for alle titlene sine.

Nylig trakk Fury seg fra tittelkampen mot Vladimir Klitsjko 29. oktober fordi han «ikke følte seg klar».

Ifølge britiske medier skal Fury ha levert den positive prøva 22. september.

Utsatt og utsatt

Dette var for øvrig andre gang Fury måtte utsette returkampen mot Vladimir Klitsjko. Nylig ble det annonsert at tittelkampen skulle holdes i Manchester 29. oktober, men slik blir det ikke.

- Tyson er denne uken blitt erklært medisinsk uegnet til å bokse. Ifølge medisinske spesialister er tilstanden av en slik art at han trenger behandling før han kan gå tilbake i ringen, står det i en uttalelse fra Fury-leieren.

Det blir ikke opplyst om hva Fury sliter med. En ankelskade gjorde at bokseren tidligere i år måtte utsette returkampen som opprinnelig skulle gå av stabelen 9. juli.

- Tyson er forståelig nok knust over den siste utviklingen, opplyser hans management.

28-åringen vant sensasjonelt storkampen mot Klitsjko i november i fjor. Med triumfen sikret han seg WBA-, WBO-, og IBF-titlene, skriver NTB.

Fury står med 25 seirer og ingen tap i sin proffkarriere, mens Klitsjko har bokført 64 seirer og 4 tap. 54 av seirene har kommet på knockout.

Anklager

Dette er ikke første gang Fury kobles til doping. Tidligere i år ble det hevdet at han skal ha avgitt en positiv dopingtest i 2015.

Det skrev den engelske avisa Daily Mirror. Det skal ha blitt funnet spor av et anabolt steroid i en prøve Fury avga i begynnelsen av fjoråret.

Men foreløpig har ikke den positive prøven fått noen konsekvenser for briten som senere i fjor slo Vladimir Klitsjko og tok VM-titlene hans. Den kampen gikk i september.

Briten avviser blankt at han har testet positivt.

- Vi ble sjokkert av saken i Sunday Mirror. Tyson Fury benekter dopinganklagene. Han ser fram til å bli frisk fra skaden og forsvare titlene mot Klitsjko, sa Furys promotor Hennessy Sports i en uttalelse tidligere i sommer.

Artikkelen oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer