TUNGVEKTER: Tyson Fury er tilbake i trening - men han er fortsatt et stykke unna matchvekt. Her er han med sparringpartner Ricky Hatton. Foto: Tyson Fury/Instagram
TUNGVEKTER: Tyson Fury er tilbake i trening - men han er fortsatt et stykke unna matchvekt. Her er han med sparringpartner Ricky Hatton. Foto: Tyson Fury/InstagramVis mer

Bokseren Tyson Fury:

Boksestjerna avslører formen, men dette bildet forvirrer

- Vi er i vårt livs form...

(Dagbladet): Bokseren Tyson Fury (29) jobber mot et comeback i ringen og den tidligere verdensmesteren har vært fullstendig fraværende i to år.

Men Fury har en lang vei å gå for å komme tilbake i matchform, skal vi tolke nye bilder av giganten.

Bilder fra trening viser at Fury er en skikkelig tungvekter, og han gjør lite for å skjule at han har noen ekstra kilo på magen.

Det er Fury selv som har publisert bildet sammen med sparringpartner Ricky Hatton.

- Vi ser bra ut her, Rick. Begge i god form, skriver Fury sammen med bildet.

I FORM: Tyson Fury mot Vladimir Klitsjko i 2015. Foto: NTB Scanpix
I FORM: Tyson Fury mot Vladimir Klitsjko i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hatton har selv publisert bildet der han skriver:

- Vi er i vårt livs form.

Kanskje har de begge en ironisk tilnærming? Men i boksemiljøet er det mange som mener alvor.

- Gærning

Anthony Joshua er regjerende tittelholder etter seier mot Vladimir Klitsjko tidligere i år - og briten anser Fury som den mest aktuelle å møte.

Han vet ikke helt hva han skal tro om Furys form.

- Han (Fury) er en merkelig skrue, høy av vekst og en skikkelig gærning for å være ærlig, sier Joshua, gjengitt av Mirror.

- Det vil være en skikkelig test for meg, sier Joshua videre.

En VM-match mellom Fury og Joshua har vært bokseekspertenes våte drøm. Og kanskje kan en drømmekamp bli en realitet.

Trenger halvår

Da Dagbladet stilte spørsmålet videre til tidligere proffbokser og Viasats ekspert, Roar Petäjämaa, svarte han følgende:

- Fury hadde ikke gode nok mennesker rundt seg som håndterte suksessen han skapte. Teamet fungerte ikke da gjennombruddet kom. De taklet ikke gjennombruddet og suksessen, sier Roar Petäjämaa til Dagbladet.

- Hva gikk galt?

- Det er vanskelig å si, men jeg håper Fury kommer tilbake. Og alt håp er ikke ute. Han er ung og utadvendt. Han er likt av mange og en fin representant for tungvekt. Det kunne blitt noen fine matcher mot Anthony Joshua (ny tungvektsmester), sier Petäjämaa.

- Hvor lang tid vil han bruke på å være i tilbake i toppform?

- Minst seks måneder. Og da må han gjennom en «detox». Han må bli kvitt alkohol og trene ekstremt mye. Det er ikke umulig at han kommer tilbake i en tittelkamp, sier Petäjämaa.

Looking well here rick, both in great shape, Loving the work @rickyhitmanhatton @bendavison_ @hattongym

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on

Sigøynerkonge

Før tittelkampen mot Klitsjko i 2015 ble en godt trent Fury veid inn til 112 kg. Det var én kilo mer enn motstanderen. Triumfen sikret ham verdensmestertittelen hos tre forbund – WBA, WBO og IBF.

Nå har han mistet alle etter to trøblete år - både personlig og sportslig. Fury ble også tatt for bruk av ulovlige medikamenter og mistet lisensen til å bokse i England.

Han heter egentlig Tyson Luke Fury og ble født i Wythenshawe i Manchester. Faren ga Fury fornavnet Tyson etter boksestjerna Mike Tyson. Målet var allerede satt da.

Etter å ha bokset som amatør i England og Irland ble han proff i 2008.

Resten var egentlig en eventyrhistorie.

Fury gikk 25 kamper og vant alle. 18 på knockout. Og den siste kampen var hans største mot nevnte Klitsjko. Selv går han under kallenavnet sigøynerkongen.