Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksestjerna forklarer de kontroversielle utspillene: - Hadde jeg ikke vært kjent, ville jeg ikke blitt kritisert

«En kvinnes beste plass er på ryggen».

KRITISERT: I kjølvannet av seieren mot Vladrimir Klitsjko, har Tyson Fury blitt stilt til veggs angående sine kontroversielle uttalelser.
KRITISERT: I kjølvannet av seieren mot Vladrimir Klitsjko, har Tyson Fury blitt stilt til veggs angående sine kontroversielle uttalelser. Vis mer

(Dagbladet): I kjølvannet av VM-seieren over Vladimir Klitsjko, har Tyson Fury (27) vært i hardt vær i media.

Han har nemlig fått kritikk for flere kontroversielle uttalelser, blant annet i et intervju med Daily Mail foran boksekampen:

- Det er bare tre ting som må skje før djevelen kommer hjem til deg. En av tingene er at homoseksualitet blir lovlig i et land, en annen er abort og den tredje er pedofili. Hvem hadde trodd at de to første tingene ville bli lovlig på 50-60-tallet?

I tillegg er han sitert på at han mener «en kvinnes beste plass er på ryggen».

- Det er vår kultur BBC har nominert ham til å bli årets sportspersonlighet i England - men det er det ikke alle som liker. Faktisk har over 80 000 nå signert en underskriftskampanje for å få ham vekk fra kåringen.

Det er i den forbindelse Fury forklarer seg overfor kanalen.

- Jeg elsker kvinner og det jeg sa gjelder ene og alene for kona mi. Hun kjenner sin plass, jeg kjenner hennes plass. Det er vår kultur. Det har ingenting å gjøre med verden eller noen andre, og hvis jeg var en normal person, hadde jeg ikke fått kritikk for dette. Ingen ville ha gjort et nummer ut av hva jeg sier til kona mi, sier Fury.

La ut fullt intervju Den nye tittelholderen i WBA, IBF og WBO er klar på at han ikke hater noen og har stor kjærlighet til alle medmennesker - tross for sine kontroversielle meninger.

- La og ikke prøve å gjøre meg til en ond person og at jeg hater homofile. Jeg hater ingen. Jeg kan faktisk si at jeg ikke hater noen. Det eneste jeg føler for mennesker er kjærlighet, og det trenger verden å innse. Det en mann gjør i sitt eget hjem og med sin familie er hans eget problem, sier Fury.

Da Fury kritiserte Daily Mail for det han mener var å «finne opp sitater», publiserte den britiske storavisa hele intervjuet på sitt nettsted. Det kan du lese her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media