Boksestjerne politianmeldes

Den tidligere boksestjernen Magne Havnå kan vente seg en politipågripelse etter at han torsdag kveld stakk av fra en tollkontroll ved havna i Kristiansand.

Det skriver Aftenposten fredag. Havnå skal ha sprunget fra havna og inn mot sentrum av Kristiansand med to tolltjenestemenn i hælene. Umiddelbart etterpå gikk det ut ordre fra Kristiansand politidistrikt om at eks-bokseren skulle pågripes, skriver Aftenposten. Sent torsdag kveld var Havnå fortsatt ikke tatt.

Havnå skulle gå på fergen 'Silvia Ana' til Hirtshals i Danmark da to tollere tok ham til side. Bagen hans ble kontrollert uten problemer, og uten at det ble funnet noe av interesse. Men da tollerne ville undersøke om Havnå hadde noe på kroppen, fikk den tidligere mesterbokseren fra Risør behov for en rask unnamanøver.

Han la på sprang og trengte seg ut gjennom dørene i terminalbygningen. Han forsøkte å holde igjen en dør for tollerne som opptok forfølgelsen, og stakk deretter ut av terminalbygningen. Han la kursen mot sentrum av byen, og hadde snart klart å riste forfølgerne av seg.

Trøbbel tidligere

- To tollere hos oss har ikke så mye å stille opp mot en topptrent Magne Havnå, sier en tjenestemann ved Kristiansand tollsted til Aftenposten.

Bagen Havnå hadde med seg ble stående igjen i terminalbygningen.

Seksjonsleder Helge Breilid i kontrollavdelingen ved Kristiansand distriktstollsted bekrefter hendelsen overfor Aftenposten. Han sier de ser meget alvorlig på saken, og at de kommer til å levere en anmeldelse til politiet umiddelbart.

Ifølge toll-loven kan det straffes med bøter eller fengsel i inntil seks måneder, dersom man stikker av fra en tollkontroll.

Det er ifølge Aftenposten ikke første gang Magne Havnå får trøbbel med tollvesenet. I desember i fjor ble han tatt med 900 000 kroner og en skarpladd pistol, da han og kona skulle ta fly fra Gardermoen til Spania. I mars vedtok Havnå og hans kone en bot på 22 000 kroner, for forsøk på smugling av de 900 000 kronene.

Aftenposten forsøkte i går å få kontakt med Magne Havnå over telefon, men lyktes ikke.

STAKK AV: For andre gang på kort tid stakk Magne Havnå av fra tollere på vei ut av Norge torsdag kveld.