Boksestjerne skutt etter røykekrangel

Tilstanden kritisk for tungvektsmester.

(Dagbladet.no): Tidligere britisk mester i tungvektsboksing, James Oyebola (47), ligger kritisk skadd på sykehus i London etter å ha blitt skutt i ansiktet og beina av tre ukjente menn, skriver Sky News på nett.

Oyebola ble skutt i hodet da han ba de tre mennene respektere røykeforbudet på Chateau 6 Club, i Fulham Road i den engelske hovedstaden.

De tre mennene skal ha blitt sett løpende fra bakgården ved utestedet, der Obeyola ble funnet like før ett-tiden i natt. Oyebola jobber som dørvakt på et annet utested, og skal ha prøvd å hjelpe de ansatte på stedet med å få mennene til å stumpe røyken.

- Han prøvde bare å være en god borger, men de tre så det som et tegn på respektløshet. På vei ut tok en av dem frem en pistol og begynte å skyte på James, sier et vitne på stedet.

Oyebola gikk under kallenavnet ”Big Bad” James Oyebola da han var aktiv som bokser, og tok WBCs tungvektstittel i 1993. Han la opp i 1996, og er nå manager for regjerende Samvelde-mester Ajose Olusegun.

Ifølge britisk politi er tilstanden fortsatt kritisk for 47-åringen.

RØYKELOV: Fra 1.juli ble det ulovlig å røyke i engelske puber og barer. Den tidligere boksestjernen James Oyebola fikk merke hvor upopulært det er blant visse briter. Foto: WILL WINRTERCROSS/EPA/SCANPIX
RØYKELOV: Fra 1.juli ble det ulovlig å røyke i engelske puber og barer. Den tidligere boksestjernen James Oyebola fikk merke hvor upopulært det er blant visse briter. Foto: WILL WINRTERCROSS/EPA/SCANPIX Vis mer