MISFORNØYD: Bokselegenden Mike Tyson liker ikke at Det internasjonale bokseforbundet lar proffer slippe til mot amatører i OL i Rio. Foto: REUTERS/Jason Lee
MISFORNØYD: Bokselegenden Mike Tyson liker ikke at Det internasjonale bokseforbundet lar proffer slippe til mot amatører i OL i Rio. Foto: REUTERS/Jason LeeVis mer

Boksestjerner raser mot OL-avgjørelse: - Det er sinnssykt

Kritisk til at proffer og amatører bokser sammen.

(Dagbladet): Denne uka ble det klart at Det internasjonale bokseforbundet (AIDA) gir grønt lys for profesjonelle boksere i Rio-OL. Det ble klart etter en ekstraordinær kongress i Sveits. Dermed ligger det an til at proffer kan møte amatører i ringen.

Boksestjerna David Haye (35) kaller avgjørelsen «sinnssyk». Han får støtte av legenden Mike Tyson (49).

- Du har ungdom som har trent hele livet for å komme til OL. Og så kan de plutselig møte noen som allerede har vunnet OL, er verdensmester og har kommet tilbake for å bokse mot ungdom. Det er sinnssykt, sier Haye, gjengitt av Daily Mail.

- Noen kan virkelig bli nedbrutt, sier briten.

Kritisk Tyson Mike Tyson er også kritisk, men først og fremst med tanke på at proffene kan få seg en smell.

- Det er latterlig, det er dumt og noen proffboksere vil bli slått av amatørene. Det kommer til å skje. Noen proffer vil tape, sier Tyson, ifølge ESPN.

Den irske bokseren Carl Frampton (29) reagerer:

- Å slippe til proffboksere i OL er latterlig! Det er to forskjellige idretter. Det er som å la badmintonspillere møte tennisspillere, uttaler Frampton.

- Og hvordan skal de kvalifisere seg til OL? Det starter om ti uker. AIBA er blitt enda verre enn da jeg var amatør, sier Frampton.

Den tidligere britiske bokseren Ricky Hatton (37) mener amatørboksingen kan bli ødelagt.

KRITISK: Bokseren David Haye. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Bokseren David Haye. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hva tenker AIBA? Nå kan vi si farvel til amatørboksing. Jeg er ingen fan av dette, sier Hatton.

Brækhus aktuell om fire år Presidenten i bokseforbundet, Wu Ching-Kuo, har vært en sterk forkjemper for at også de aller beste profesjonelle bokserne skulle få delta. I februar uttalte presidenten at de siste vedtakene bare var noen måneder unna, og onsdag ble det klart at målet hans var nådd, skriver NTB.

På en ekstraordinær kongress i Lausanne stemte 88 AIDA-medlemmer for vedtaket, mens ingen stemte imot og fire meldte seg nøytrale. Dermed kan både norske og internasjonale proffboksere delta hvis de ønsker. De må imidlertid gjennom kvalifisering på lik linje med amatørbokserne før mesterskapet.

Ovenfor NTB har imidlertid Cecilia Brækhus tidligere uttalt at hun ikke blir å se i ringen under årets sommerleker, men at hun kunne tenke seg å sikte seg inn mot neste sommer-OL som er i Tokyo.

- Det er en drøm og en ære å representere Norge i et OL. Det å reise til Tokyo for å avslutte karrieren med et OL-gull og ha det som et mål, det gir god motivasjon på treningen framover, sa Brækhus i mars.

At det bare er tre vektklasser for damer under OL er av grunnene til at 34-åringene ikke vil delta.

OL i Rio varer fra 5. til 21. august.

SJEF: Ching-Kuo Wu, president i Det internasjonale bokseforbundet. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano
SJEF: Ching-Kuo Wu, president i Det internasjonale bokseforbundet. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.