- Boksing er en sport man skal ha dyp respekt for. Det er ingen lek

Frida Wallbergs boksekarriere er over.

(Dagbladet): Det ble en dramatisk avslutning på kampen mellom Frida Wallberg og Diana Prazak.

Wallberg skulle forsvare beltet sitt i WBC, klasse superfjærvekt, men etter å ha ledet kampen i seks runden fikk hun seg et ordentlig slag i den sjuende runden. I den åttende runden gikk hun først i bakken én gang, før Prazak ga henne et nytt slag som sendte henne i bakken igjen, og dommeren stanset kampen. Mens Prazak kunne juble over WBC-tittelen, måtte Wallberg få hjelp fra støtteapparatet til å bli båret ut fra ringen.

Wallberg fikk oksygentilførsel før hun ble kjørt på sykehuset, hvor hun ble lagt i kunstig koma.

- Jeg er så lei meg Alle ønsker å vinne på knockout, men ingen ønsker å vinne dette. Frida er en stor mester og vi vet alle hvor tøff hun er. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det føles ikke som om jeg har vunnet noe. Jeg er veldig lei meg. Jeg ber for henne, sa en rystet Prazak til Expressen etter kampen.

Hjerneblødning I natt ble Wallberg operert for hjerneblødning.

- Hun er operert. De har åpnet hjernen hennes for å drenere ut blod. Frida ligger i respirator. Hun må ha hjelp til å puste fordi hun er lagt i et kunstig koma. Det kan være legene prøver å vekke henne i løpet av lørdagen, skriver kjæresten Robert Stridsberg i en pressemelding, ifølge Aftonbladet.

- I løpet av natten prøvde de å vekke henne for å se om armer og ben reagerte. Det gjorde de, men ikke bevisstheten. Nå skal hun bare hvile. Når det gjelder varige skader får man ikke noe ordentlig svar på det før hun våkner, sier Stridsberg till SportExpressen.se.

Ifølge aftonbladet skal legene prøve å vekke Wallberg klokken fire i ettermiddag.

Burde blitt stanset Wallbergs trener William Nguesseu sier til Expressen at legen som var til stede ikke oppfattet alvoret i situasjonen som utspant seg.

- Jeg er vedlig skuffet over kamplegen. Han håndterte dette katastrofalt, sier han til den svenske avisen utenfor sykehuset hvor Wallberg ligger i kunstig koma.

- Det er derfor det kalles boksing. Alt kan endres på en smell.

- Karrieren er over Wallberg var en potensiell motstander for Cecilia Brækhus,. Nå er mest sannsynlig Wallbergs boksekarriere over.

- Det finns ingen framtid for henne i boksing, jeg tror hun aldri kommer til å bokse igjen, sier bokseekspert Roger Pettersson til Sportbladet.

- Dameboksing er veldig lite, og det finnes ikke så mange i hver vektklasse. Frida har vært en stjerne og vårt største håp i dameboksing, men nå er det vanskelig å tenke seg at hun vil bokse igjen. Og selv om hun ønsker å bokse, så tror jeg det blir vanskelig å få noen til å betale for det. 

- Tragisk Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll er rystet av scenen som utspant seg i bokseringen i Stockholm i går.

ALVORLIG: Frida Wallberg måtte få oksygentilførsel før hun ble kjørt på sykehuset. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: Frida Wallberg måtte få oksygentilførsel før hun ble kjørt på sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er kjempetrist, og det er sånn man helst ikke vil se at skjer. Det er veldig tragisk, sier Hansvoll til Dagbladet.

- Det en påminnelse på hvor tøff sporten kan være. Boksing er er en sport man skal ha dyp for respekt for, det er ingen lek.

Hansvoll tror ikke vi noengang får se Wallberg tilbake i bokseringen.

- Nei, jeg tror ikke det. Boksekarrieren er nok definitivt over. Og om hun blir helt bra, så både håper og tror jeg hun slutter med boksing. Når man først har pådratt seg en sånn skade, så er det et tegn på at man må slutte. Man skal ikke tøye den strikken.

Hennes valg Heller ikke Wallbergs kjæreste tror hun kommer til å fortsette med boksing.

- Det er lite sannsynlig. Hun kan ha fått en hjerneskade, og da er det ingen sjans til å kjempe i Sverige. Det er Fridas valg og ingen andres, men dette kan trolig være slutten, sier han til Expressen.

Medisinsk ansvarlig i Sveriges bokseforbund, Robert Ludwig sier til nyhetsbyrået TT at Wallberg ikke kommer til å få bokse igjen.

- Vi følger de internasjonale amatørreglene i Sverige. De sier klart at man ikke kan bokse etter å ha pådratt seg en hjerneblødning. Det virker fornuftig.

DRAMATISK: Mens Diana Prazak jubler for å tatt beltet i WBC blir Frida Wallberg hjulpet ut av ringen. Scenene var så dramatisk at flere tilskuere i salen gråt. Foto: . AFP PHOTO / NTB Scanpix
DRAMATISK: Mens Diana Prazak jubler for å tatt beltet i WBC blir Frida Wallberg hjulpet ut av ringen. Scenene var så dramatisk at flere tilskuere i salen gråt. Foto: . AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer