Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Boksing er upassende for kvinner

Boksestormakten Cuba sender ingen til OL i 2012.

UPASSENDE? Norske Cecilia Brækhus (t.v.) er proffbokser, og derfor ikke OL-aktuell. Cuba, som er en stormakt innen amatørboksing, kommer ikke til å sende kvinnelige boksere til London-OL fordi de mener boksing er «upassende» for kvinner.Foto: Sascha Klahn, Scanpix
UPASSENDE? Norske Cecilia Brækhus (t.v.) er proffbokser, og derfor ikke OL-aktuell. Cuba, som er en stormakt innen amatørboksing, kommer ikke til å sende kvinnelige boksere til London-OL fordi de mener boksing er «upassende» for kvinner.Foto: Sascha Klahn, Scanpix Vis mer

Cuba kommer ikke til å sende kvinnelige boksere til OL i 2012, selv om Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) har åpnet for kvinneboksing i London-OL.

Cubanerne som tradisjonelt har vært en stormakt i amatørboksing, særlig i OL-og VM-sammenheng, har bestemt seg for ikke å sende kvinnelige boksere til London.

- Vi har ikke til hensikt, på dette tidspunktet, å delta i noen internasjonale turneringer, rett og slett fordi vi ikke synes boksing er passende for kvinner, sier presidenten i Det cubanske bokseforbundet, Jose Barrientos, til det cubanske nyhetsbyrået Prensa Latina.

Boksepresidenten sier videre at det kommunistiske regimet på Cuba ikke har noe program for utvikling eller trening av kvinnelige boksere i øyeblikket.

IOK-styret vedtok i forrige uke å tillate kvinneboksing i OL, og det skal skje allerede fra OL i London om tre år. Kvinnene får da muligheten til å delta i tre vektklasser. En av årsakene til at kvinnene får denne muligheten er at boksing er den eneste idretten som ikke har med kvinner i sommer-OL.

På vinterstid er hopp i den samme stillingen, men kvinnelige hoppere har ikke fått den samme muligheten til å delta i Vancouver-OL som de kvinnelige utøverne har til å delta i London.

- Kvinneboksing er en fantastisk tilvekst. Det er absolutt på tide å inkludere kvinnelige boksere i OL, sier presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jacques Rogge.

Norge kommer til å satse på, blant andre, Oslo-jenta Ingrid Egner fram mot OL. Hun har tidligere vært medaljør i internasjonale mesterskap. På det profesjonelle planet er norske Cecilia Brækhus verdensmester i WBA og WBC.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling