Bolanos klar for FC København

Kom til enighet sent søndag kveld.

TAR FARVEL MED NORSK FOTBALL: Kampen mot Rosenborg i går kveld ble den siste i Start-trøye for Cristian Bolanos. Nå venter mesterligaspill med Ståle Solbakkens FC København. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TAR FARVEL MED NORSK FOTBALL: Kampen mot Rosenborg i går kveld ble den siste i Start-trøye for Cristian Bolanos. Nå venter mesterligaspill med Ståle Solbakkens FC København. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

|||Mesterligaspill venter Cristian Bolanos (26). Start ble sent søndag kveld enig med FC København om å selge costaricaneren.

Budet fra Ståle Solbakken og co. lød på over 5 millioner kroner. Trolig måtte danskene ut med ytterligere snaut 3 millioner for å sikre seg eliteseriehiten.

- Vi er enig med FCK. Slik som situasjonen er nå, tror jeg det er greit, sier administrerende direktør Sveinung Hovstad til fvn.no.

Bolanos sendte Start i ledelsen mot Rosenborg, en av klubbene som har siklet etter costaricaneren den siste tiden, i eliteserien søndag. Rosenborg vant til slutt 3-2.

Nå bærer det rett ut i mesterligaen for 26-åringen med fortid i danske OB, der han framsto som en skuffelse. København slo ut Rosenborg i kvalifiseringen og er i gruppe med Barcelona, Panathinaikos og Rubin Kazan.

FCK spiller første kamp mot Rubin Kazan 14. september.

Også Anthony Annan (24) skal være på vei bort fra norsk fotball. Tyrkiske Galatasaray har lagt inn bud på Annan, bekrefter midtbanespilleren overfor Dagbladet.

- Det er kommet et bud fra Galatasaray, og agenten min er i dialog med ledelsen i Rosenborg. Jeg håper at overgangen går i orden, sa Annan.

Etter at mesterligadrømmen med Rosenborg ble knust av Ståle Solbakkens København, frister en større liga for ghaneseren. Selv om engelsk eliteserie er drømmen, vil rødgule Galatasaray være et steg opp på rangstigen.

- Får jeg sjansen der, blir jeg kjempeglad.

Overgangsvinduet stenges mandag.

Odd Grenlands toppscorer, Peter Kovacs (32), er også en av eliteseriens store profiler som ikke lenger blir å se på norske baner. Han reiser til Belgia mandag for å skrive kontrakt med Lierse.

(NTB)