Bolaños ble nektet å spille mot Lillestrøm

Start er klaget inn til Fifa.

PÅ TRIBUNEN: Christian Bolaños fikk ikke spille mot Lillestrøm i kveld. Her fra møtet mot Kanarifuglene tidligere i år. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
PÅ TRIBUNEN: Christian Bolaños fikk ikke spille mot Lillestrøm i kveld. Her fra møtet mot Kanarifuglene tidligere i år. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no) Christian Bolaños sto egentlig på lagoppstillingen til Start i kveld, men kort tid før kampstart ble han strøket og han fant seg i stedet en plass på tribunen.

Årsaken er ikke dårlig oppførsel på flyet fra Kjevik, men et byråkratisk fotballforbund i Costa Rica.

- Fotballforbundet i Costa Rica ville ikke frigi spilleren til tross for gjentatte henvendelser fra oss. Vi fikk aldri svar på våre forespørsler om frigivelse, sier sportsdirektør Svein Mathisen til klubbens hjemmeside.

Bolaños var tatt ut til å spille i amerikanske Gold Cup, men takket nei fordi han ikke ønsket å være så lenge borte fra familien. En gledelig beskjed for Start selvfølgelig, som fryktet å miste en av Tippeligaens beste spillere i flere kamper.

- Bolanos spilte nylig to kamper Costa Rica i VM-kvaliken og var borte fra kone og barn i 14 dager. Han mener nå det blir for langt fravær fra familien. Dessuten har han fått besøk av sin bror (Jonathan) i Kristiansand, sa Matta til VG for et par uker siden.

- Start meldte forfall på hans vegne, men reglene er klare. Dersom en spiller ikke møter til offisielle landskamper kan forbundet uansett nekte spilleren å spille ligakamper i landskamp-perioden, sier Mathisen i kveld.

Derfor klaget det costaricanske forbundet Start inn for Fifa. Start har sendt klubbens versjon av sken til Fifa, men de har foreløpig ikke fått beskjed om at Bolaños kan brukes.

- Vi håper at saken blir løst slik at han i alle fall kan spille noen av Starts kamper i juli, sier sportsdirektøren.

Gold Cup foregår i perioden fra 3. juli til 26. juli, og fra før har Start midtstopper Clarence Goodson (USA) i mesterskapet.