TILBAKE: Erik Mykland gjorde comeback i Tippeligaen etter nesten 13 år og hjalp Start til årets første hjemmeseier. 
Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
TILBAKE: Erik Mykland gjorde comeback i Tippeligaen etter nesten 13 år og hjalp Start til årets første hjemmeseier. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

- Bolaños og Myggen blir morsomme sammen

Tørum lover mer show.

||| KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Start - Tromsø 3-1. Costarikaneren Bolaños har imidlertid funnet seg godt til rette i norsk fotball og på Start-laget, samtidig har Hulsker fått selvtillit foran mål.

Når makrellen kommer til Sørlandet er sannsynligvis Myggen også i form, da kan det virkelig bli moro. Da bør flere enn snaut 10 000 sørlendinger kunne finne veien til Sør Arena.

- Når Bolaños og Myggen får jobbet litt mer sammen, kommer det til å bli mye gøyere, lover Start-trener Knut Tørum til TV 2 Sport.

Myggen var bra den timen han spilte, men likevel var det Hulsker, Bolaños og Fevang som var forskjellen på lagene i dag.
Fevang vant midtbanen, og var delaktig i at Høgmo måtte gjøre justeringer på Tromsø-laget allerede før pause.

Best som dirigent
Bolaños og Hulsker drev det ellers så solide Tromsø-forsvaret til vannvidd. Landslagsstopper Reginiussen ble utvist og Koppinen var utilpass hele kampen gjennom.

- Myggen var best som dirigent i dag, han er fotballklok. De tre andre (Fevang, Hulsker og Bolanos red. anm.) er best med ball, men på trening viser også Myggen slike kvaliteter, sier Tørum til dagbladet.no.

- Hulsker har vært effektiv i hele år, men i dag er han veldig god mot et solid stopperpar. Han gjør en fantastisk prestasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TIL med første sjanse
Start åpnet best i Myggens comeback i Tippeligaen, men de klarte ikke å produsere noen sjanser. Det eneste var en nestenmulighet etter ti minutter hvor Christian Bolaños slo inn fra høyre, men det var ingen foran mål.

Like etter fikk Lars Iver Strand og Tromsø en stor mulighet med et skudd fra 16 meter. Det harde skuddet fra Strand var farlig, men strøk like utenfor Kenneth Høies høyre stolpe.

Kun et par minutter etterpå fikk Mika Koppinen stå alene i Start-feltet på en corner. Manglende presisjon i headingen fra den vikarierende Tromsø-kapteinen gjorde at det fremdeles sto 0-0 etter et snaut kvarters spill.

- Tegneseriemål
Koppinen benyttet seg ikke av muligheten, men det gjorde Christian Bolaños til gangs da kvarteret var spilt.

Bård Borgersen forserte noen meter med ballen i beina før han «kippet» ballen inn til Bolaños i Tromsøs 16-meterfelt. Bolaños demper ballen nydelig på brystet før han banker den i mål på hel volley utagbart for Tromsø-keeper Sead Ramovic og 1-0 til Start.

- Det var et «tegneseiremål», sier Myggen om lagkameratens perle.

- For meg var det veldig spesielt å score mitt første mål på Sør Arena. Det var en scoring for fansen, sier Bolanos selv.

Scoringen ga Start blod på tann og de tok over kampen helt.

Savnet Rushfeldt
Ramovic måtte vise sin klasse med en reaksjonsredning på et skudd fra Borgersen fra kloss hold bare et par minutter senere etter 1-0 målet.

Det var tydelig at Tromsø savnet Sigurd Rushfeldt som oppspillspunkt. Spissene til Tromsø løp mye i offside, i tillegg virket den ellers så solide bakre fireren utrygg.

I Rushfeldts fravær var det Koppinen som ble Tromsøs farligste i luften, og etter halvspilt førsteomgang fikk han igjen gå uforstyrret opp inne i Starts sekstenmeter, men igjen gikk headingen fra finnen over.

RUNDENS MÅL:  Cristian Balaños ligger trolig godt an i kampen om årets scoring i Tippeligaen allerede. 1-0-målet mot Tromsø i dag var av sjeldent høy klasse. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
RUNDENS MÅL: Cristian Balaños ligger trolig godt an i kampen om årets scoring i Tippeligaen allerede. 1-0-målet mot Tromsø i dag var av sjeldent høy klasse. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

Ved en halvtime spilt var det helt klart Start som kjørte kampen, og det ga først en kjempesjanse til kaptein Geir Ludvig Fevang som kom seg fri og skjøt i stolpen fra 5-6 meter.

Deretter sto Fevang og Bolaños for regien og Bernt Hulsker fikk æren av å avslutte til 2-0 for Start.

Redusering før pause
Tromsø-trener Per Mathias Høgmo måtte ta grep, og satte inn Adriano Munoz til fordel for Helge Haugen. Dette gjorde at Tromsø fikk et grep om kampen de siste fem minuttene før pause.

- Vi gjorde store personlige feil i forsvarspillet i dag, det ble vi straffet for, sier Høgmo om den saken.

To minutter før pause fikk Tromsø også uttelling ved Joel Lindpere. Estlenderen ble slått gjennom av Ruben Yttergård Jensen og gjorde ingen feil alene med Høie i Start-målet.

Like etterpå var det bare Morten Hæstad som sto i veien for utlikning da Munoz skjøt fra kort hold.

På overtid av førsteomgang kunne Borgersen sende Start opp i 3-1, men han headet over fra kort hold etter innlegg fra Hulsker. Da gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget.

I innledningen av andre omgang var det Tromsø som hadde ballen, men Start produserte sjansene.

Hulsker igjen
Etter 53 minutter ga kontringsfotballen tellende resultat for Start. Kaptein, og midtbanedirigent, Fevang forserte inn i Tromsøs sekstenmeter, han slo ballen under en utrustende Ramovic og fra et par meters hold puttet Hulsker ballen i det tomme målet til 3-1 for Start.

Det var Tromsø som kjørte kampen i andre omgang, men de slet med å komme til sjanser. Selv om kvartetten Strand, Lindpere, Moldskred og Munoz jaktet muligheter, ble de felt av manglende presisjon på den siste tredjedelen.

Vondt ble verre for Tromsø da Tore Reginiussen ble utvist etter 67 minutter for å ha dradd ned Hulsker på vei gjennom. Ramovic var «aktiv» i kaoset som oppsto i kjølvannet av utvisningen, og den temperamentsfulle keeperen ble belønnet med gult kort.

Han fikk også pipekonsert av publikum ved hver involvering resten av kampen.

- Faller lett
- Vi åpnet godt i andreomgang, men utvisningen ødelegger, kommenterer Tromsø-trener Høgmo, selve episoden overlater han til Reginiussen å kommentere;

- Det er en løpsduell, så faller han, sier Reginiussen.

- Faller han lett?

- Slik jeg oppfatter det faller han lett, og jeg blir veldig overrasket når dommeren tar opp det røde kortet.
Reginiussen mener imidlertid at uvisningen ikke var avgjørende for utfallet av kampen;

- Kampen var ganske avgjort før jeg ble utvist. Det funker bare ikke for oss, sier han.

Høgmo brukte opp sine siste bytter for å rokkere etter utvisningen. Douglas Sequeira og Sigurd Rushfeldt var i Tromsø-trenerens øyne bedre skikket til å jage poeng enn Strand og Munoz i spill ti mot elleve.

Likevel gled Hulsker gjennom Tromsø-forsvaret bare et par minutter etter, men tomålscoreren satte ballen på utsiden av Tromsø-målet.

- Prestasjonen gleder
Start og Leif Otto Paulsen, som kom inn for Myggen etter en drøy time, fikk en kjempesjanse alene med Ramovic ved halvspilt andreomgang, men udyktighet i avslutningen hindret ham i å punktere kampen fullstendig.

Etter dagens kamp ligger Start som nummer tre på tabellen uten at det får Start-trener Tørum til å gå i taket;

- Dagens prestasjon gleder, men at vi er nummer tre nå betyr ikke så mye. Er vi nummer tre når det blir oktober og november kan vi være fornøyd med sesongen.

I Tromsø har det i hvert fall ikke grunn til å være fornøyd i dag;

-Vi får brette opp armene og komme sterkere igjen mot Odd neste helg, sier Høgmo.

GOD VENDING: Bernt Hulsker brukte muskler da han vendte vekk Miika Koppinen og banket inn 2-0. 
Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
GOD VENDING: Bernt Hulsker brukte muskler da han vendte vekk Miika Koppinen og banket inn 2-0. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer