Boldon til Bislett Games

Ato Boldon sa natt til mandag ja til å løpe 100 og 200 meter på Bislett Games 28. juli. Den populære sprinteren er så langt det største trekkplasteret til det årlige stevnet. Geir Moen drømmer nå om å tukte verdensstjernen på hjemmebane.

Det er de store sprintnavnene som virkelig trekker folk til friidretts-tribunene. I fjor sjarmerte Ato Boldon hele Norge med sin sympatiske væremåte.

- Boldon kommer helt sikkert, og løper både 100 og 200 meter. Det ble klart natt til mandag, sier promotor, Svein Arne Hansen, i Bislett-alliansen til Dagbladet

- Hvor mye får han for å løpe, da?

- Ha, ha. Han får en sekk full av penger, ler Hansen.

Tuktes av Geir

Ato Boldon møter blant andre vår egen Geir Moen til duell på 200 meter.

- Målet er jo å tukte gutta i verdenstoppen. Ato Boldon er ikke så god på 200 som 100 meter, så det kan være muligheter der, sier Geir Moen.

Om Boldon blir for stor, så bør Moen konsentrere seg om å slå fjorårets norske komet, John Ertzgaard.

- Vi har dueller på trening hver dag. Da er det kniving fra vi setter føttene i blokka. Vi løper for å vinne. Per i dag er vel jeg hakket vassere enn John, men John er godt igang, sier Geir.

Ledige plasser

Det er Hicham El Guerrouj som har fått oppgaven å sette verdensrekord på Bislett i år. Tradisjonen tro er drømmemila siste distanse i årets stevne. Marokkaneren er ubeseiret på nesten tre år på 1500 meter og en engelsk mil (drømmemila).

Svein Arne Hansen har hatt drøye fem millioner kroner til rådighet for å skaffe stjerner til stevnet. De fleste deltakerne er klare, men Hansen har fortsatt åpne plasser på 100 meter for kvinner og menn, 100 meter hekk kvinner og 400 meter hekk menn.

Venter på USA

- Vi venter til etter det amerikanske mesterskapet uka før Bislett Games før vi spikrer den endelige deltakerlista, sier Hansen til Dagbladet.

Michael Johnson og kommer ikke fordi han løper både 200, 300 og 400 meter i USA uka før. Marion Jones har et like tett program.

- Jones kommer kanskje hit uansett sammen med mannen, C.J. Hunter, sier Hansen.

Her finner du den komplette startlista

<B>JA TAKK:</B> Ato Bolden sa i går natt ja takk til Bislett Games.
<B>GOD FORM:</B> Geir Moen har vist glimrende form og drømmer om å tukte Ato Boldon.