Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boldon vant i Stockholm

Michael Johnsen var der, og Ato Boldon vant ikke overraskende 100 meter i DN-galan i Stockholm tirsdag i et stevne der det var langt mellom de store resultatene.

Akkurat det får den kjølige lufta ta mye av skylden for. Blir det for kaldt uteblir ofte de aller beste tidene, lengdene og høydene.

Boldon fra Trinidad & Tobago vant finalen på 100 meter med ett fattig hundredel på Curtis Johnsen fra USA. Tiden til Boldon ble ikke bedre enn 10,09 i den svenske hovedstaden.

Fredag løp Boldon inn til 9,88 på Bislett da Tom Montgomery slo til med knallsterke 9,84.

Amerikaneren Allen Johnsen gikk på et overraskende tap på 100 meter hekk. Johnsens 13,38 holdt til 2. plass bak landsmannen Terrence Trammells 13,31.

Maria Mutola fra Mozambique satte ny årsbeste i verden, da hun ble klokket inn på 2.33,54 på 1000-meteren.

Stacy Dragila prøvde å komme seg over verdensrekordhøyden på 4,81 i stav, men den amerikanske VM-favoritten ble stående med 4,72 som vinnerresultat.

Johnson den store

Michael Johnson viste seg kanskje fram for en av de aller siste gangene i Europa da han deltok i en stafett i DN-galan. Den tidligere relativt godt meritterte 200- og 400-meterløperen, deltar kun i stafett i sin avskjedssesong, og amerikaneren skal ikke delta i VM i Edmonton i august i det hele tatt.

Verdens kanskje beste utøver de siste sesongene var ikledd sine berømte gullsko i en stafett av det uhøytidelige slaget. Johnsen løp den siste etappen, en 400 meter, for sitt sammensatte Nike-lag.

Selvsagt sprang den levende legenden sitt lag inn til seier.

Sterke svensker

Svenskene er i ferd med å bygge opp en ny generasjon sterke utøvere. Tirsdag ble det blant annet seier i høyde for Staffan Strand som vant på 2,29. Høyde for kvinner ble som på Bislett vunnet av ukrainske Inga Babakova, men svenskehåpet Kajsa Bergqvists 1,96 meter holdt til 2. plass. Hekketalentet Susanne Kallur løp inn til 3. plass på pene 12,95 i 100 meter hekk.

Lenge så det også ut til at unggutten Christian Olsson ville ta skalpen til veteranen Jonathan Edwards i tresteggropa, men Olssons 17,28 holdt «bare» til 2. plass bak Edwards 17,40.

Ingen norske utøvere deltok i det internasjonale friidrettsstevnet i Sverige

(NTB-TT)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media