Boli utliknet for Stabæk mot serielederen

Molde mistet seieren ett minutt før slutt.

Molde - Stabæk 2-2 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Ettersom Strømsgodset tapte kampen om andreplassen mot Odd lørdag, er det nå Dag-Ellev Fagermo og hans mannskap som er Moldes nærmeste utfordrere om seriegullet.

Men Molde klarte ikke øke forspranget med seier søndag. Bob Bradley og Stabæk kjempet hardt og fikk med seg poeng da de besøkte Molde.

- Totalt sett kan det godt hende at Stabæk fortjente poeng, fordi de skapte mange sjanser. Men vi kunne drepte kampen det første kvarteret av 2. omgang, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Dem er gode i store perioder og skaper mange sjanser. Det er ikke sikkert det er så mye å si på resultatet, sier han.

Torsdag tapte serieleder Molde sin første hjemmekamp for sesongen, da de ble utslått fra kvalifiseringen til Europe League av ukrainske Zorya Luhansk på Aker Stadion.

Stabæk fikk en etterlengtet seier da Rosenborg ble slått hele 4-1 på Nadderud forrige serierunde. Da Magne Hoseth signerte for bæringene, ble det også bestemt at han ikke skulle spille dagens oppgjør.

Rolig start Tor Ole Skullerud kunne stille med et sterkt mannskap, men med små endringer fra kvalifiseringskampen. Ruben Gabrielsen fikk debutere fra start på Aker Stadion, ved siden av Vegard Forren i midtforsvaret.

Kampen startet sjansefattig. Men det tok ikke lang tid før serielederen var i føringen.

POENGDELING: Moldes Mohamed Elyounoussi (t.v.) og Harmeet Singh feirer 2-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
POENGDELING: Moldes Mohamed Elyounoussi (t.v.) og Harmeet Singh feirer 2-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Unge Erik Hestad slo en vakker pasning i bakrom, som Martin Linnes plukket opp.

Høyrebacken la på tvers til en umarkert Tommy Høiland som bare kunne breiside ballen i nettmaskene. 1-0 til Molde.

1. omgang ble videre en rolig affære, uten de store hendelsene.

Slutt på måltørken Etter en lang periode uten en eneste sjanse, eksploderte det da Erik Hestad fikk ballen på høyrekant.

19-åringen gikk på tvers i banen og serverte ut til venstre der Per-Egil Flo kom løpende.

Venstrebacken slo inn lavt foran mål, der Mohamed «Moi» Elyounoussi kunne score sitt første mål i serien siden begynnelsen av juni mot Brann.

I en ikke altfor underholdene omgang, gikk Molde til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

Stabæk-redusering Molde gikk ut og styrte ballinnhavet etter sidebytte, og skapte noen farligheter. Men det var gjestene som scoret neste.

Michael Stephens fikk uvanlig god tid i 16-meteren til de blåhvite, og kunne bare legge ballen i det lengste hjørnet til 2-1. Dermed var det kamp igjen i Rosenes by.

Tommy Høiland hadde mulighet til å øke ledelsen til vertene da han like etter kom alene med keeper, men et håpløst forsøk gikk til side for mål.

Stabæk-trener Bob Bradley sa før oppgjøret at han trodde dem kunne overraske på Aker Stadion.

Først kunne det se ut til å bli en komfortabel hjemmeseier på en brukbar dag for serielederen. Men bæringene gjorde det tøft for Skulleruds menn.

Halvveis i 2. omgang kunne Stabæk-spiss Franck Boli utliknet, men klarte ikke å presse ballen under tverrligger da han kom på åpent mål.

Molde klarte aldri å øke ledelsen, og ett minutt før ordinær tid utliknet spiss Franck Boli for gjestene, til 2-2.

De blåhvite er for tida inne i et tøft kampprogram. Nå kan det se ut som dem opplever en liten formsvikt også. Kommende onsdag kommer Viking på besøk i kvartfinalen i cupen.