Bolly matchvinner for LSK etter drømmmetreff

- Trolig det fineste målet jeg har scoret, sier 19-åringen etter sitt første tippeligamål.

GREP SJANSEN: Mathis Bolly fikk sjansen fra start for Lillestrøm, og takket Henning Berg for tilliten ved å bli matchvinner med en perle av et mål mot Sandefjord.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GREP SJANSEN: Mathis Bolly fikk sjansen fra start for Lillestrøm, og takket Henning Berg for tilliten ved å bli matchvinner med en perle av et mål mot Sandefjord.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| • Sandefjord - Lillestrøm 0-1.

En virkelig klassescoring av 19-åringen Mathis Bolly sikret Lillestrøm 1-0-seier over allerede nedrykksklare Sandefjord søndag.

Det var en av Henning Bergs unggutter som sørget for poengene da «kanarifuglene» jobbet som verst for å komme gjennom Sandefjord-forsvaret. Etter en halvtimes spill curlet Bolly ballen helt opp i vinkelen, utakbart for hjemmelagets keeper Joacim Lund Heier. En superscoring.

Det var Bollys første seriemål for Lillestrøm i hans annen kamp fra start denne sesongen. Han beskriver målet slik:

— Jeg mottok ballen og så det var en liten åpning. Jeg nølte ikke, men bare klinte til, sa han. Han så tidlig at den kom til å gå inn.

— Det var en deilig følelse å score mitt første mål i eliteserien. Trolig det fineste målet jeg har scoret i karrieren, sa Bolly.

Tålmodighet
Denne sesongen har Bolly fått lite spilletid, men han har hele tiden forsøkt å være tålmodig.

— Nå i det siste har jeg fått litt igjen for den harde jobbingen, sa han.

Lillestrøm fikk et dessuten et «billig» straffespark i det 21. minutt, men Khaled Mouelhi klarte ikke å omsette fra krittmerket.

— Det var en meget bra kamp av LSK, men vi klarte ikke helt å stå ut i 90 minutter, sa LSK-trener Henning Berg.

Publikum svikter
For Patrick Walker og hans mannskap i Sandefjord var det enda en serierunde med motgang. Laget sløste med sjansene og burde ha omsatt minst et par-tre i mål på et ikke altfor bastant LSK-forsvar.

— Det var brukbart, og jeg er fornøyd med bare ett baklengs. Vi hadde en fin sjanse mot slutten og kunne med hell ha klart uavgjort. Men hellet har ikke vært på vår side denne sesongen, sa Walker.

I serieinnspurten er det ikke bare på gresset at Sandefjord sliter. Publikum svikter også klubben på tampen av sesongen. Bare 1142 tilskuere var innenfor portene mot LSK.

Etter tapet for Lillestrøm har de blå fra hvalfangerbyen spilt 24 kamper på rad uten seier. Den forrige rekorden hadde Os med 22 fra 1975. Den slo Sandefjord — med negativt fortegn — allerede forrige søndag.

(NTB)