57 DAGER: Henning Berg fikk i går sparken etter bare 57 dager som Blackburn-manager. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix
57 DAGER: Henning Berg fikk i går sparken etter bare 57 dager som Blackburn-manager. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

Bollywood-profil lanseres som Berg-erstatter

- Klubben latterliggjøres og vanæres nå, sier supporterleder.

(Dagbladet): Henning Berg ble i går sparket som Blackburn-manager etter bare 57 dager i jobben.

- Jeg bestemte at vi skulle ansette Henning. Dessverre ble ikke resultatene som vi ville. Jeg måtte ta en smertefull avgjørelse, sa Blackburn-direktør Shebby Singh i går kveld.

Nå har Singh og Blackburn begynt jakten på Bergs erstatter, og The Independent skriver i dag at den 39 år gamle britisk-indiske Judan Ali er å finne på Blackburns liste over kandidater.

- Fikk opplæring av Barcelona Ali er et ukjent navn for de fleste, men skal ha spilt på Arsenals ungdomslag på 1980-tallet uten at han fikk kontrakt med klubben. Daily Mail skriver at Ali mente det var den «rasistiske kulturen» i engelsk fotball på 80- og 90-tallet som gjorde at han ikke fikk kontrakt.

Han var siden på prøvespill i Plymouth Argyle og Carlisle United, men fikk aldri kontrakt med noen av klubbene. The Independent skrivet at Ali skal ha «gitt opp» England, og at han dro til Barcelona og deres anerkjente ungdomsakademi La Masia der han angivelig skal ha tatt trenerutdanning før han arbeidet i den spanske klubben Murcia. Daily Mail skriver at han spilte i sistnevnte klubb.

Ali har også prøvd lykken i Bollywood, og hadde en rolle i castingen av filmen Dhan Dhana Dhan Goal fra 2007. Filmen skal angivelig ha tatt utgangspunkt i Alis egne erfaringer med å bli profesjonell fotballspillerer. I castingprosessen skal Ali ha blitt fascinert over hvor mange talenter han så i de indiske slummene, og etter Bollywood-suksessen fikk det indiske fotballforbundet øynene opp for ham.

Ali fikk ansvaret for å sette sammen et U15-lag som skulle delta i en Arsenal-organisert turnering sommeren 2011. Av 20 000 søkere, valgte Ali ut 16 stykker og laget vant turneringen etter å ha slått USA i finalen.

Blir trolig assistent Tidligere Aston Villa-trener Kevin MacDonald er favoritt til å ta over jobben etter Berg.  The Sun og The Independent skriver at Ali trolig blir MacDonalds assistent. Ifølge de to avisene skal Ali være på Blackburns treningsfelt allerede i dag for å forberede spillerne på lørdagens kamp mot Barnsley.

Morten Solberg Helgerud er talsmann for Blackburns norske supporterklubb. Han er rett og slett oppgitt over ryktene om klubbens nye trenerteam.

- Det er ingenting annet enn en skandale, hvis de to får den jobben.

FRA BOLLYWOOD TIL EWOOD PARK?: Judan Ali lyktes aldri som fotballspiller, og har lite å vise til som fotballtrener. Ali lanseres imidlertid nå som ny Blackburn-trener. Skjermdump: YouTube
FRA BOLLYWOOD TIL EWOOD PARK?: Judan Ali lyktes aldri som fotballspiller, og har lite å vise til som fotballtrener. Ali lanseres imidlertid nå som ny Blackburn-trener. Skjermdump: YouTube Vis mer

Supportertalsmannen hadde et håp om at Blackburn sparket Berg nettopp fordi de hadde en stående avtale med en etablert toppmanager.

- Dette er sirkus Rovers. Da har Henning Berg blitt sparket uten seriøse navn klare, hvis det kommer inn to sånne.

Helgerud mener de ikke kan forsvares å hyre inn Ali.

- Det er bare så rart. Han skal være lovende, men herregud, han er ikke noen etablert trener. Hvis det var feil at Henning Berg fikk jobben på grunn av manglende erfaring, hva nå?

- Det er klasseforskjell fra Henning og ned til Ali. Han har ingenting å vise til. Han kunne blitt assistenten til assistenten til assistenten. Dette er bare bisart.

Vil ha Hughes Supporterlederen hadde håpet å få Mark Hughes og hans trenerteam tilbake til Ewood Park, men tror ikke Hughes vil jobbe med Ali og McDonald.

- De må gjerne motbevise meg, men dette er vantro og skepsis, sier Helgerud og minner om klubbens historiske tyngde.

- Jeg føler at klubben latterligjøres og vanæres nå. Blacburn var med å stifte Football League, og den eneste som var med på stiftelsen og så har vunnet Premier League. Så skjer alt dette på to år. Du verden som man får det i trynet.

FAVORITTEN: Kevin MacDonald er favoritt til å overta Blackburn, og trolig får han Juda Ali med seg i trenerteamet. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
FAVORITTEN: Kevin MacDonald er favoritt til å overta Blackburn, og trolig får han Juda Ali med seg i trenerteamet. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

Før Bergs avskjed i går mente han var useriøst å sparke nordmannen etter 57 dager.

- Jeg mener han burde fått mer tid, særlig hvis de ikke har seriøse navn på blokka.

Samtidig erkjenner Helgerud at 43-åringen ikke lyktes.

- Det Henning Berg ikke fikk til var Blackburn-forsvaret. Det lekket inn tåpelige mål. Og så klarte de ikke å score i tillegg. Tallenes tale var klar, men det var så tidlig å sparke, sier Helgerud til Dagbladet.