Bolsjunov avslører bløffen som lurte Norge - da Sundby mistet medalje

Aleksandr Bolsjunov var ikke på startlista da denne dagen startet. Noen timer senere vant han VM-sølvet. Overfor Dagbladet røper Bolsjunov at Aleksej Tsjervotkin, som Bolsjunov fikk plassen til, ikke er syk, noe FIS ble informert om.

DRAMATISKE MORGENTIMER: Aleksandr Bolsjunov var ikke på det russiske laget da han våknet. Noen timer senere vant han VM-sølvet på femmila i Seefeld. Det skyldtes ikke sykdom - som FIS tror. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRAMATISKE MORGENTIMER: Aleksandr Bolsjunov var ikke på det russiske laget da han våknet. Noen timer senere vant han VM-sølvet på femmila i Seefeld. Det skyldtes ikke sykdom - som FIS tror. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Én mann hindret norsk trippelseier på dagens VM-femmil i Seefeld. 22 år gamle Aleksandr Bolsjunov kapret i dag - hold deg fast - sin sjuende (!) sølvmedalje i VM og i OL, like bak verdensmester Hans Christer Holund og foran Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Gullet mangler fortsatt for sølvgrossisten.

Det spesielle i dag er imidlertid at Bolsjunov aldri skulle gå dagens femmil. Da de norske løperne våknet i dag tidlig, og da den norske taktikken ble lagt, var ikke Bolsjunov på startlistene.

22-åringen ble nemlig vraket fra det russiske laget, som i stedet besto av Jevgenij Belov, Denis Spitsov, Andrej Melnitsjenko og Aleksej Tsjervotkin.

I morgentimene kom imidlertid kontrabeskjeden: Tsjervotkin gikk ut av laget. Bolsjunov kom inn som erstatter. Årsaken russerne oppga til FIS var at Tsjervotkin hadde blitt syk, forteller renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, til Dagbladet.

- Det er mulig å bytte på laget inntil to timer før rennstart. Årsaken til at russerne byttet på laget i dag, var at Tsjervotkin ble syk, sier Pierre Mignerey til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer