Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bolsjunov fortviler over dårlige ski og raser mot vinneren

Russeren kritiserer Iivo Niskanens lurespill: - En stygg ting å gjøre.

MISFORNØYD SØLVVINNER: Aleksandr Bolsjunov så ikke spesielt fornøyd ut i det han krysset målstreken. Russeren skylte på dårlige ski etter 2.-plassen. Han er heller ikke imponert over gullvinner Iivo Niskanens oppførsel i løypa. Foto: Reuters/Carlos Barria
MISFORNØYD SØLVVINNER: Aleksandr Bolsjunov så ikke spesielt fornøyd ut i det han krysset målstreken. Russeren skylte på dårlige ski etter 2.-plassen. Han er heller ikke imponert over gullvinner Iivo Niskanens oppførsel i løypa. Foto: Reuters/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aleksandr Bolsjunov imponerte stort på lørdagens femmil i OL, og gikk inn til sølv bak Iivo Niskanen.

Til tross for å ha oppnådd sin beste OL-plassering i karrieren, var russeren langt fra fornøyd etter målgang.

Han mener at dette var hans store sjanse til å ta gull, men at dårlige ski ødela den muligheten.

- Hadde det ikke vært for skiene mine, kunne jeg oppnådd målet mitt. Men uheldigvis følte jeg at jeg tapte mye allerede fra start av, sier han til russiske Sport Express.

Fikk ikke byttet ski

Noen av de norske følte heller ikke at det klaffet optimalt med skiene i dag, og beste nordmann ble nummer fem. Derfor virker det litt rart at Bolsjunov, som tok sølv, var forbannet etter løpet.

- Jeg hadde en dårlig posisjon da alle byttet ski den første gangen. Jeg gikk på høyresiden og klarte ikke å komme meg til pitstoppet. Jeg hadde lyst inn, men løperne var i veien. Jeg prøvde å akselerere og komme meg unna finnen mot slutten, men han gikk på nye ski, forteller russeren.

Selv om han var svært irritert over forholdene i løypa lørdag, tar Bolsjunov også selvkritikk for måten han forberedte seg på. Han ga ikke beskjed til serviceteamet om at han trengte nye ski som var bedre tilpasset forholdene, og ble sjanseløs mot Niskanen.

Bolsjunov gjorde en massiv innsats med å rykke fra Martin Johnsrud Sundby og co., for så å gå forbi Alexej Poltaranin og hente inn Niskanen. Etter at finnen byttet ski før den siste runden, virket han imidlertid ustoppelig og maktet å riste av seg russeren igjen. Bolsjunov er imidlertid ikke imponert over Niskanens oppførsel i løypa.

Niskanens knep

- Det var en liten avstand mellom oss. Da jeg klarte å ta han igjen begynte han å puste veldig tungt, som om han var i ferd med å dø. Jeg forsto selvfølgelig at det bare var en bløff. Etter min mening er det en stygg ting å gjøre, men jeg brydde meg ikke, sier han til den russiske avisa.

Niskanen har ikke kommentert Bolsjunovs kritikk, men var på sin side veldig fornøyd med skiene sine i løpet. Han var også imponert over sin russiske konkurrent.

- Jeg hadde gode ski og bestemte meg for å gå hardt. Det var en stor overraskelse at luka ble så stor. Jeg hadde ikke forventet at den unge russeren var så sterk i dag. Han var som Rocky Balboa, sa en smilende Niskanen i intervju med TVNorge.

Det var tøff konkurranse på dagens femmil, men noen OL-stjernen glimret med sitt fravær. Verken Johannes Høsflot Klæbo, som har vunnet tre gull, eller dobbelt gullvinner Simen Hegstad Krüger ble tatt ut på det norske laget. Bolsjunov tror det var like greit at førstnevnte ikke prøvde seg på monsterdistansen.

- Jeg tror ikke Klæbo hadde hatt noe her å gjøre. En så lang distanse er ikke noe for han, mener russeren.

- Vet ikke hva som skjedde

I dag var det Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund som gikk femmila for Norge.

De hang godt med i starten, men måtte gi tapt da Niskanen satte inn det første rykket. Heller ikke da Bolsjunov trappet opp jakten på finnen maktet de å henge med.

Johnsrud Sundby ble til slutt nummer fem, Holund nummer seks, Iversen nummer ti og Dyrhaug nummer 13.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det var frustrerende å se dem gli fra meg ned langbakken der, sier Sundby om motstanderne til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!