- Bolsjunov politianmeldt

Häme politiavdeling har mottatt anmeldelse mot Aleksandr Bolsjunov, ifølge flere finske medier.

SKANDALESCENER: Det ble svært dramatisk da Norge gikk inn til suveren sier på herrestaffeten i Lahti søndag. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aleksandr Bolsjunov er politianmeldt, ifølge den finske TV-kanalen MTV3.

Häme politiavdeling har mottatt en elektronisk klage fra to ikke-navngitte borgere om gårsdagens oppsiktsvekkende hendelse på herrestafetten i Lahti.

Det opplyser politiinspektør Martti Hirvonen ifølge Yle.

Politiet skal nå vurdere om det er grunnlag for å innlede en etterforskning mot forrige sesongs sammenlagtvinner av verdenscupen.

Bakgrunnen er gårsdagens rystende scener i Lahti: Bolsjunov slo etter Joni Mäki med staven og sklitaklet finnen etter målgang.

Årsaken til det var at Mäki gjorde en frekk, men lovlig manøver, da han stengte Bolsjunov inne like før oppløpet offisielt startet.

Mäki skadet hånden i sammenstøtet med den russiske langrennseneren og ble sendt til røntgen-undersøkelse i dag tidlig.

Dagbladet får nå opplyst fra den finske landslagsledelsen at det ikke er påvist brudd i Mäkis hånd.

Det er ikke første gang Bolsjunov vekker oppsikt med sitt temperament. Det kokte helt over for skistjerna i Granåsen i februar 2020:

FORBANNET: Aleksandr Bolsjunov var illsint under Ski Touren i Trondheim, og gjorde alt han klarte for ikke å snakke med journalistene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Som en gris

Etter konflikten i skisporet i Lahti i går, har det vært full isfront mellom den finske og russiske leiren.

Skipresident Jelena Välbe sier til nyhetsbyrået Ria Novost at hun mener Mäki sitter med skylden i saken og at Bolsjunov ikke vil sanksjoneres internt.

- Finnens oppførsel var som en gris, knurret Välbe.

- Hvorfor skal jeg straffe Bolsjunov mer etter dette? Jeg forstår Bolsjunov hundre prosent. Vi får beskyldninger fra hele verden.

Jevgenij Belov istemmer Välbes budskap.

- I sak etter sak ser vi hvordan Russland blir straffet. I framtida vil det bare bli enda mer av sånt, sier Jevgenij Belov til samme nyhetsbyrå.

Bolsjunovs far - blant annet kjent for sine «handy» egenskaper og som lagde en «falsk krystallkule» til sønnen i fjor vår - forsvarer også langrennsesset fra Russland overfor nettstedet Sport.ru .

HYLLES: Måten Aleksandr Bolsjunov feiret sammenlagtseieren i verdenscupen på får nordmennene til å trekke på smilebåndet. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Hvis vi ikke svarer, vil vi ydmyke Russland. Dette var bare følelser. Jeg skjønner Aleksandr fullt ut. Dette var helt greit, sier pappa Bolsjunov.

- Jeg er på sønnen min sin side. Kanskje ville jeg ha slått enda hardere, la han til.

Dro fram knytteneven

Ifølge Iivo Niskanen og Joni Mäki ble også landsmannen Aleksej Tsjervotkin hissig i situasjonen etter at Bolsjunov kroppstaklet Mäki og slo etter ham med staven.

- Da jeg skulle gi Bolsjunov et klapp på skuldra og takke for konkurransen, kom Tsjervotkin opp med en knyttneve, sier Niskanen til Yle og legger til:

- Det var sterke følelser i spill. Kanskje fortjente Joni det.

Mäki innrømmer nemlig at han bevisst provoserte Bolsjunov allerede underveis i løpet og før kamphanene kom inn på oppløpet, muligens inspirert av Petter Northug i storhetstida.

Les mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer