Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov:

Bolsjunov-trener med FIS-trussel

Norge anket diskingen av Johannes Høsflot Klæbo (24) på VM-femmila. Det er ventet en avgjørelse fra FIS før helga, men Aleksandr Bolsjunovs (24) suksesstrener Jurij Borodavko setter press på FIS før avgjørelsen.

KNUST: Aleksandr Bolsjunov etter målgang på femmila i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KNUST: Aleksandr Bolsjunov etter målgang på femmila i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i 2018 om den omdiskuterte suksesstreneren som har hjulpet Bolsjunov fram til suksess. Etter at det ble kjent at Norge anket FIS beslutning om å anke diskingen av Klæbo, har Borodavko uttalt seg i sinne til russiske medier.

- Jeg håper ikke Sasha (Bolsjunov) mister sølvet. Det er regler og logikk. Om det skjer bør ledelsen i FIS reise seg og gå, sier Borodavko i en kommentar til den russiske avisa Championat.

Dagbladet har tirsdag kveld spurt rennsjef Pierre Mignerey i FIS om hva han mener om utspillet fra den russiske treneren.

- Ingen kommentar. Det er en pågående sak, og vi får se hva beslutningen til appellutvalget blir, sier Mignerey til Dagbladet.

Han opplyser at FIS ikke har hatt noe kommukasjon med det russiske laget i etterkant av det som skjedde søndag.

Russeren var foran Klæbo inn på oppløpet, men endte med å brekke staven da han kolliderte med Klæbo, som ble stengt inne av Bolsjunov.

Etter rennet ble Klæbo disket, Emil Iversen, som staket forbi Bolsjunov på oppløpet ble tildelt gullet, mens russeren ble flyttet opp på sølvplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer