<strong>SISTE MESTERSKAP:</strong> Usain Bolt går inn i sitt siste mesterskap. Nå retter han en pekefinger mot friidrettskollegaene. Foto: AP Photo/Frank Augstein
SISTE MESTERSKAP: Usain Bolt går inn i sitt siste mesterskap. Nå retter han en pekefinger mot friidrettskollegaene. Foto: AP Photo/Frank Augstein Vis mer

Usain Bolts siste VM

Bolt advarer friidrettskollegaene: - Slutt med doping, ellers dør sporten

Løper sitt siste VM i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En idrettsmann av rang gjør sin siste opptreden i VM i London som starter til helga.

Usain Bolt (30) løper nemlig sitt siste mesterskap i karrieren. Jamaicaneren er åtte ganger olympisk mester og har tatt hele elleve VM-gull i sin karriere. Etter 100 meter og 4x100 meter stafett, er det slutt.

Foran VM-starten fredag er han i toppslag. Tilsynelatende er han i så bra slag at da han tirsdag ble spurt om hva han kom til å føle etter 100 meter-finalen lørdag, svarte han:

- Jeg kommer til å føle meg uslåelig.

Rettet pekefingeren

På tirsdagens pressekonferanse benyttet han sjansen til å rette pekefingeren mot sine kollegaer på friidrettsbanen:

- De må forstå at hvis de ikke slutter med doping, så vil sporten dø, sier Bolt ifølge The Guardian.

Russland er nemlig suspendert fra friidretten av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) etter at McLaren-rapporten avslørte omfattende, systematisk og statlig støttet doping i landet.

- Jeg tror ikke det kan bli noe verre. Men ryktet til sporten er på vei tilbake nå. Forhåpentligvis forstår de hva sporten går gjennom, og hva de må gjøre som idrettsutøvere for å hjelpe sporten framover, sier Bolt.

Han fortsetter:

- Man kan jo ikke se positivt på doping i det hele tatt. Det er ikke bra for sporten. Men gjennom åra har det blitt gjort en bedre jobb, det blir renere og vi får tatt flere som jukser. Det er en forståelse for at om du jukser, blir du tatt. Jeg tror sporten vil bli bedre.

Underdog

Bolt løper altså to øvelser i mesterskapet. Allerede lørdag er hans individuelle karriere som sprinter over etter 100 meteren. Men Bolt er bare fjerde raskest på distansen i år.

- Av en eller annen grunn er jeg en underdog. Det sier teamet mitt, så jeg må vel bare bevise hva jeg er kapabel til igjen. Men jeg er selvsikker. Jeg har vært der før, og jeg vet at jeg er klar, sier Bolt.

Det var altså i den sammenhengen han ble spurt hva han kom til å føle etter løpet.

- Usain Bolt har lagt opp som en uslåelig sprinter. For meg ville det vært den beste overskrifta. Uslåelig og ustoppelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer