Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usain Bolt skal prøve seg på fotballbanen

Bolt annonserte ny klubb. Det fikk fansen til å rase

Erik Hamren måtte avkrefte ryktene.

FOTBALLSPILLER: Usain Bolt skal prøve seg som fotballspiller og har signert for en klubb. Mye tyder på at det er Mamelodi Sundowns, men foreløpig er ingenting bekreftet. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
FOTBALLSPILLER: Usain Bolt skal prøve seg som fotballspiller og har signert for en klubb. Mye tyder på at det er Mamelodi Sundowns, men foreløpig er ingenting bekreftet. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Usain Bolt ga seg som friidrettsutøver forrige sommer etter en helt fantastisk karriere på tartandekke. Jamaicaneren innehar verdensrekorden på 100-meter og 200-meter, og har lenge vært et av idrettsverdens mest kjente ansikter.

Selv om han var dominant i sin egen sport i lang tid, snakket Bolt stadig vekk om sin fotballinteresse og sitt ønske om å prøve seg som spiller.

31-åringen har aldri manglet selvtillit, og har ved flere anledninger uttalt at han gjerne spiller for favorittklubben, Manchester United. Han har også vært innom treningsfeltet til den tyske storklubben Dortmund.

Bolt har hintet om at han skulle signere for sin første klubb via sosiale medier denne uka, og tirsdag morgen kom annonseringen. Den ble ikke tatt godt i mot.

Skuffet fans

Bolt har hele veien sagt at han skal spille for en klubb, men i realiteten dreier det seg om en kamp. På Twitter skriver jamaicaneren at han er en av spillerne som skal delta i Unicefs veldedighetskamp på Old Trafford 10. juni.

Fansen hadde høye forventninger til hvilken klubb Bolt skulle signere for, og annonseringen har blitt møtt med både raseri og skuffelse.

Hamren avviste ryktene

Dagen før var det mange som spekulerte i om Bolt skulle signere for den sørafrikanske klubben Mamelodi Sundowns FC. Og hverken klubben eller Bolt selv forsøkte å dempe ryktene akkurat.

På Twitter la Mamelodi Sundowns ut et bilde av jamaicaneren.

Mange vil nok mene at Mamelodi Sundowns er et par hakk for gode for en tidligere sprinter. De er Sør-Afrikas suverent beste klubb, og har flest seriemesterskap i landet. De vant også Afrikas svar på Champions League seinest i 2016.

Laget blir ledet av tidligere Rosenborg- og Sverige-trener, Erik Hamrén. Han avviste at Bolt var i ferd med å signere for klubben hans.

- Usain Bolt har kun vært her fordi vi har samme sponsor, Puma, fortalte Hamren til svensk presse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!