USIKKER FRAMTID: Det er usikkert om Usain Bolt igjen blir å finne i Central Coast-drakt etter at han og klubben ikke har blitt enige om lønn. Foto: NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: Det er usikkert om Usain Bolt igjen blir å finne i Central Coast-drakt etter at han og klubben ikke har blitt enige om lønn. Foto: NTB scanpixVis mer

Usain Bolt spiller fotball

Bolt-avtale på vent - krever 20 ganger høyere lønn enn tilbudt

Australske Central Coast Mariners opplyser at kontraktsforhandlingene med Usain Bolt har møtt en hindring på grunn av at spissen krever for mye i lønn.

32-åringen har vært på prøvespill i Australia de to siste månedene, og i helgen kom nyheten om at Bolt har blitt tilbudt en kontrakt.

Partene har ikke gått hver til sitt, men Bolt skal ikke være fornøyd med lønnen i første tilbud. Ifølge The Guardian skal klubben ha tilbudt Bolt en lønn på 1,2 millioner kroner, hvor mesteparten kommer fra det australske fotballforbundets markedsføringsfond.

Det skal ikke være i nærheten av hva Bolt og hans agent Ricky Simms er ute etter. Ifølge Australian Associated Press skal Bolt ønske seg omlag 25 millioner norske kroner for å signere en kontrakt.

Klubben frir derfor til sponsorer for å dekke deler av stjernens honorar.

- Uten hjelp fra en tredjepart er det usannsynlig at Bolt og Central Coast Mariners vil bli enig, opplyser klubben.

- Hvis det er en passende løsning i sikte for spiller og klubb vil de to partene jobbe sammen for å bli enig, la den til.

Scoret i veldedighetskamp

Bolt scoret to mål i sitt første oppgjør fra start. Det skjedde i en veldedighetskamp tidligere i måneden. Søndag var han ikke med i troppen til Central Coast Mariners.

Den australske klubben vil ikke love Bolt spilletid for førstelaget, selv om partene blir enig om en kontrakt.

- Usain har vist voldsom forbedring under sitt opphold hos oss, og vi føler at han vil bli enda bedre med mer individuell trening og spilletid, sa klubben.

- Vi ser på en løsning for å få til dette, da klubben ikke har den luksusen å kunne gi ham det i toppserien, fortsatte den.

Trent med Godset

Tidligere i uken ble det kjent at Bolt har avslått et tilbud om å flytte til Malta og spille for klubben Valletta FC.

Jamaicaneren har tidligere trent sammen med tyske Borussia Dortmund, sørafrikanske Mamelodi Sundowns og Strømsgodset.

Bolt dominerte sprintdistansene i friidrett i mange år, vant åtte OL-gull og 11 VM-gull og har fortsatt verdensrekorden på 100 og 200 meter.