Bolt blir verdens best betalte friidrettsmann

Det hevder sponsoren.

EN ÅPENBARING: Usain Bolt får en årslønn på minst ti millioner kroner av hovedsponsoren. Her etter 100 m-seieren i Paris i juli. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
EN ÅPENBARING: Usain Bolt får en årslønn på minst ti millioner kroner av hovedsponsoren. Her etter 100 m-seieren i Paris i juli. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

|||Usain Bolt er ikke bare verdens raskeste mann. Nå er han også blitt den suverent best betalte friidrettsutøveren noensinne.

Han har fornyet avtalen sin med tyske Puma til 2013, men selv om firmaet ikke vil si noe om hva den nye avtalen er verd i kroner og øre, hevder Puma-ledelsen at betalingen overgår alle avtaler andre utøvere innen friidretten har inngått tidligere.

Den beste kontrakten en friidrettsutøver har inngått tidligere er Jelena Isinbajevas avtale med det kinesiske firmaet Li Ning. Hun fikk 7,5 millioner dollar (snaue 50 millioner kroner) over en periode på fem år. Trolig er den nye avtalen Bolt har inngått med Puma langt bedre enn dette.

Bolt som holder verdensrekordene på 100 meter med 9,58 sekunder og på 200 meter med 19,19, har vært under kontrakt med Puma siden 2003, og det er helt klart at den tyske utstyrsgiganten vil beholde juvelen sin så lange som mulig.

- Det er ikke tvil om at Usain Bolt har vært en åpenbaring for internasjonal friidrett, sier Puma-president Jochen Zeitz.

(NTB-DPA)