- Bolt er ikke tidenes største sprinter

Sier treneren til verdens raskeste.

Usain Bolt som vant OL-gullene på 100 og 200 meter og samtidig satte to verdensrekorder, er ikke den største sprinteren - ennå.

Det mener i hvert fall treneren hans, Glen Mills. Treneren mener at dersom Bolt skal fortjene å bli kalt «den største sprinteren i historien» har han mye mer å bevise.

- Det han presterte på sprinten i OL i Beijing er det kvalitetsmessig største en sprinter noensinne har prestert, men det er likevel bare snakk om en enkelt prestasjon.

- Før jeg vil si at han er den største noensinne, ønsker jeg å se at han gjør slike prestasjoner om igjen. Jeg vil se mer av ham, for akkurat nå synes jeg det er vanskelig både å sammenligne ham med andre utøvere og æraer, sier Mills.

22-åringen Bolt er favoritt til å bli kåret til «årets mannlige friidrettsutøver» under den store friidrettsgallaen i Monte Carlo til helgen.

- Etter triumfene og rekordene i Beijing hadde Bolt problemer med å komme tilbake i skikkelig trening igjen. Det var en del oppstyr og litt for mye feiring etter OL, men nå har han så smått begynt oppkjøringen til 2009-sesongen.

- Vi har akkurat startet treningen med tanke på neste sesong, men foreløpig har vi problemer med å komme i gang for fullt, for hele tiden blir vi avbrutt av ulike oppdrag Bolt har påtatt seg. Nå håper jeg bare at vi kan få mer ro til å stake ut kursen etter at vi kommer hjem fra Monaco, sier Glen Mills

Det som er klart er at Usain Bolt ikke kommer til å løpe 400 meter neste år. Han kommer også til å stå over innendørssesongen på grunn av faren for skader.

9,69: Usain Bolt nærmest jogget inn til ny verdensrekord og utklassingsseier på 100 meter i Beijing-OL. Men han må gjenta suksessen for å være tidenes sprinter, mener treneren hans. Foto: Jason Reed, Reuters/Scanpix
9,69: Usain Bolt nærmest jogget inn til ny verdensrekord og utklassingsseier på 100 meter i Beijing-OL. Men han må gjenta suksessen for å være tidenes sprinter, mener treneren hans. Foto: Jason Reed, Reuters/Scanpix Vis mer

(NTB)

- Bolt er ikke tidenes største sprinter