Bolt er utfordret til uvanlig duell

Ekspert:- Bolt er sjanseløs.

 IKKE HÅP:  Mo Farah (t.h.) har utfordret Bolt til en 600 meter. Foto: NTB Scanpix
IKKE HÅP: Mo Farah (t.h.) har utfordret Bolt til en 600 meter. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Usain Bolt har takket ja til å møte den britiske OL-mesteren Mo Farah i et veldedighetsløp. Farah er regjerende olympisk mester både på 5000 - og 10000 meter, men har begynt å eksperimentere med kortere distansen det siste året.

Nå vil han bryne seg på verdens raskeste mann. De to har kommet til enighet om å løpe 600 meter. Det er foreløpig ikke bestemt når eller hvor Bolt og Farah skal møtes. Trolig skjer det etter VM i Moskva neste måned, skriver NTB.

- Det ville vært fantastisk å møtes til et løp der folk, virkelige friidrettsfans, kunne stemme over den mest passende distansen. Er du klar for det? Kom igjen, du må gjøre det, sa Farah med adresse til Bolt i et intervju med Sky Sports.

Loddet var kastet. og Bolt nølte ikke lenge før han aksepterte utfordringen.

På strak arm - Det høres morsomt ut. Det blir hardt, men det er for veldedighet og handler om glede og moro. Jeg er klar for alt, for alt er mulig.
Bolt har  verdensrekorden 100- og 200 meter. Mo Farah ville først løpe 1500 meter, men det nektet Bolt.

- Det er altfor langt. 600 meter kan jeg klare, for jeg har løpt 600 på trening. Men aldri 1500 meter, sa Bolt til Sky.

Den høye og mer kraftige Bolt må takle starten av løpet og samtidig matche Farahs spurt etter å ha løpt 500 meter. Det er foreløpig ikke bestemt når eller hvor Bolt og Farah skal møtes. Trolig skjer det etter VM i Moskva neste måned, skriver NTB.

Sjanseløs Det er lett å tro at Usain Bolt kommer til å parkere den somaliskfødte briten. Men ekspertene levner Bolt liten sjanse på en 600-meter.

- Mo Farah er veldig smart. Han vet at Bolt er sjanseløs på 600-meter, sier Neil Fowler, professor ved Exercise & Sport Science at Manchester Metropolitan University, til BBC.

- Etter 400 meter  vil Bolt ha en liten ledelse. Men etter 600 meter  vil han gispe etter luft, ha falt sammen og være helt tom, sier eksperten til BBC.

Så gjenstår det å se om Bolt igjen slukker kritikken.