<strong>SMERTER:</strong> London-mesterskapet skulle være utropstegnet etter en lang og spektakulær karriere. Det endte med skuffelse og smerte. Foto: AFP PHOTO / Andrej Isakovic / NTB scanpix
SMERTER: London-mesterskapet skulle være utropstegnet etter en lang og spektakulær karriere. Det endte med skuffelse og smerte. Foto: AFP PHOTO / Andrej Isakovic / NTB scanpix Vis mer

VM i friidrett 2017

Bolt etter den triste sortien: - Det var ikke sånn jeg ville avslutte mesterskapet

Usain Bolts karriere avsluttet med et smertehyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sitt aller siste løp skulle Usain Bolt løpe Jamaica til gull under finalen på 4 x 100 meter under VM i London.

Men etter bare noen ganske få meter gikk Bolt i bakken med det som så ut til å være en strekk.

Snakker ut på Snapchat

En trist sorti på en spektakulær karriere. Bolt har verdensrekorden på både 100 og 200 meter og har vunnet 8 OL-gull og 11 VM-gull.

Men i hans siste mesterskap måtte han altså ta til takke med en skuffende bronsemedalje på 100 meter, og stafetten endte altså i smerter.

- Hei, folkens. Det var ikke sånn jeg ville avslutte mesterskapet mitt. Men hva kan jeg si. Jeg la igjen alt ute på banen. Jeg ga alt, som vanlig, sier Bolt i en Snapchat-video.

På videoen ligger en tydelig skuffet, men fattet, Bolt på massasjebenken der han får behandling.

- Jeg vil takke alle som kom for å se og støtte meg, og jeg beklager at jeg ikke fikk tatt farvel. Jeg kommer til å være på stadion i morgen for å si farvel. Jeg vil takke for alt. Jeg setter veldig stor pris på det, sier Bolt.

Krampe

Ifølge en pressemelding skal Bolt ha fått en krampe i det venstre låret. Han skrek ut i smerte og mistet all fart.

- Det er en krampe i den venstre hamstringen, og my smerte fra skuffelsen over å tape løpet. De siste tre ukene har vært tøffe for ham, vet du. Vi ønsker ham det beste nå, sier Jamaicas laglege, Kevin Jones.

Bolt lagkamerat Yohan Blake var i etterkant av løpet kritisk til opplegget før løpet, og kom med mild refs av arrangørene.

- Jeg har trent med ham i mange år, og jeg er i tårer etter den avslutningen. Han sa: «Yohan, de holder oss for lenge i venterommet, og det er for kaldt her inne». Jeg tror det påvirket det hele. Vi varmet opp, hvilte igjen og varmet opp igjen. Han sa at han ikke likte det, sa Blake til NRK.

Storbritannia vant stafetten foran USA og Japan, som ikke bare markerte slutten på Bolts karriere, men som også understreket Jamaicas skuffende mesterskap.

De har bare tatt fire medaljer så langt i mesterskapet. Omar McLeods gull på 110 meter hekk er landets eneste gull så langt, mens Bolts bronse fra 100, Ristananna Traceys bronse fra 400 meter hekk og jentenes bronse på 100-meter stafett er de tre andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer