IKKE I TOPPSLAG?: Usain Bolt var ute hele fjorårssesongen med skade, og har foreløpig ikke klart å finne tilbake til superformen denne sesongen. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
IKKE I TOPPSLAG?: Usain Bolt var ute hele fjorårssesongen med skade, og har foreløpig ikke klart å finne tilbake til superformen denne sesongen. Foto: Al Bello/Getty Images/AFPVis mer

Bolt finner ikke superformen. Nå tror tidligere sprinter at verdensrekorden ryker

Gatlin i form.

(Dagbladet): Usain Bolt (28) er tilbake denne sesongen etter at fjoråret ble spolert av både en fot- og hamstringskade. Men så langt ser det ikke ut til at supersprinteren og showmannen fra Jamaica har funnet tilbake til god, gammel form.

For et par uker siden løp han 200-meter i New York, et løp han vant. Likevel innrømmet Bolt at han var bekymret. Mens rivalen Justin Gatlin har banket til med en rekke tider godt ned på 9- og 19-tallet på henholdsvis 100 og 200 meter, har Bolt ennå ikke vært under 10 og 20 sekunder på distansene denne sesongen.

Og nå pågår VM-uttaket på Jamaica. Der var ikke Bolts navn å finne på startlistene. Han er dog forhåndskvalifisert foran VM i Beijing på sensommeren.

Tror rekordene ryker Bolt er verdensrekordholder på både 100 og 200 meter, med tidene 9,58 og 19,19. Sesongbeste for Bolt i år er på henholdsvis 10,12 og 20,13, altså et stykke unna storform.

Den tidligere britiske supersprinteren John Regis tror nå at Bolts verdensrekorder henger i en tynn tråd. Største favoritt til å robbe fra ham tittelen som tidenes raskeste? Justin Gatlin.

- Helt ærlig talt, så trodde jeg at det skulle komme blomster ut av kjeften på meg før den rekorden skulle brytes. Men jeg tror helt seriøst at Gatlin kan klare det, sier Regis til Daily Mail.

Sesongbeste Amerikaneren har hatt de beste tidene på sprintdistansene i år, med 9,74 på 100 meter og 19,68 på 200 meter.

Men Gatlin har blitt tatt i doping to ganger i løpet av sin karriere og sonet fire år for det. Derfor kommer de gode resultatene med en bismak for mange.

Det amerikanske mesterskapet i friidrett er også i full gang. I natt vant Tyson Gay 100 meteren i Gatlins fravær. Han er allerede kvalifisert til distansen i VM.

RASKEST: Britiske Justin Gatlin kan skilte med årets raskeste tider i sprint. Foto: AP Photo/Andrew Medichini
RASKEST: Britiske Justin Gatlin kan skilte med årets raskeste tider i sprint. Foto: AP Photo/Andrew Medichini Vis mer