VISTE SEG FRAM: Usain Bolt under et Diamond League-stevne i London 22.juli. Foto:Kieran Galvin/REX/Shutterstock  / NTB Scanpix(
VISTE SEG FRAM: Usain Bolt under et Diamond League-stevne i London 22.juli. Foto:Kieran Galvin/REX/Shutterstock  / NTB Scanpix(Vis mer

Bolt:– Friidretten trenger en seier fra meg

Friidrettsstjernen Usain Bolt var seg selv lik da han fikk spørsmål om den siste tids dopingavsløringer på hans siste pressetreff før sommerlekene i Rio.

– Jeg vet at friidretten trenger en seier fra meg og at jeg kommer fra det på best mulig vis, svarte Bolt etter å ha fått spørsmål om hvor stor skade den russiske dopingskandalen har påført friidretten.

Flesteparten av russerne som må se mesterskapet hjemmefra driver med friidrett. 67 av 68 russiske utøvere er utestengt etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) opprettholdt straffen til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Bolt regner med at IAAF-president Sebastian Coe «har en plan» bak utestengelsen.

– I framtiden etter å ha prøvd ut forskjellige ideer, og med flere utøvere som kommer opp, vil sporten overleve. Det vil ta litt tid, men den vil komme tilbake til sin gamle storhet etter at jeg har gitt meg, mente jamaicaneren, som tror at lekene i Rio blir hans siste OL.

Jakter gull igjen

– Treneren min sier alltid at jeg kan fortsette til 2020-OL hvis jeg vil, så det er grunnen til at han vil at jeg skal stoppe å snakke om pensjonering og bare ta ett år av gangen.

– Folk sier til meg at når jeg forlater sporten kommer den til bukke under, men jeg ser ikke på det på den måten. Det er mange gode utøvere som gir seg, påpekte 29-åringen.

Bolt jakter gullmedaljer i sitt tredje strake OL til tross for at forberedelsene ikke har vært de beste. Superstjernen måtte trekke seg fra det jamaicanske mesterskapet med strekk bak på låret, men var tilbake med seier under Diamond League-stevnet i London fredag.

– Ikke som i fotball

– Jeg kommer ikke til å miste noen av gullene, det er sikkert. Jeg merket i starten av sesongen at det tar lengre tid før jeg kommer tilbake fra skader, men treneren min sier alltid til meg at det er fordi at jeg blir eldre og at jeg bare må tyne meg selv enda mer.

– Jeg er alltid litt i tvil, men jeg er fokusert og klar for å kjøre på, sier gullgrossisten, som hvis han ikke finner ut av han vil, avslutter karrieren sin etter VM i London i 2017.

– I fotballen har man en debatt om hvem som er den beste, men ingen kan si noe på hvem som er verdens raskeste mann. Jeg tror det kommer til å ta lang tid før det kommer noen like talentfulle som meg som klarer å slå rekordene mine, avslutter sprinteren.

(NTB)