IKKE SKADET: Agenten til Usain Bolt mener det er udramatisk at Usain Bolt gikk til lege i Munchen, og står på at Bolt ikke sliter med skade.Foto: SCANPIX/AFP/PETER PARKS
IKKE SKADET: Agenten til Usain Bolt mener det er udramatisk at Usain Bolt gikk til lege i Munchen, og står på at Bolt ikke sliter med skade.Foto: SCANPIX/AFP/PETER PARKSVis mer

Bolt gikk til omstridt «Frankenstein-doktor»

«Healing Hans» har injisert utøvere med kalveblod og hanekam.

(Dagbladet): Sprintstjernen Usain Bolt droppet sitt første løp for sesongen, Camperdown Classic i Kingston, og dro i stedet noen tusen kilometer til München for å besøke den kontroversielle legen Hans Muller-Wohlfart, skriver Daily Mail.

Muller-Wohlfart er tilknyttet legeapparatet i Bayern Munchen, og har tidligere behandlet store navn som Jürgen Klinsmann, Ronaldo, Maurice Green og til og med Bono, men metodene hans er omdiskuterte, og preget av hemmelighold.

Bolt har fått ryggbehandling av Muller-Wohlfart tidligere, men nå skal det være beinet som plager ham.

Samtidig gjør apparatet rundt jamaicaneren alt for å spille ned problemene, og forholdet til den omstridte tyskeren, et halvt år før OL.

Ndure-bråk
For tre år siden havnet norske Jaysuma Ndure i konflikt med Olympiatoppen, etter at professor Lars Engebretsen mente sprinteren utsatte seg for unødvendig dopingrisiko ved å la seg behandle av den tyske legen.

Muller-Wohlfart driver blant annet med homeopatmedisin, i varierende grad anerkjent i legekretser, og er kjent for å ha injisert stoffer utvunnet fra hanekammer, kalveblod og honning i pasientene for å behandle for eksempel kne- og ryggskader.

- Det er noe med fingrene til Wolfahrt som er fantastisk. Jeg har, for eksempel, ikke kjent noe til hamstringen etter at jeg var hos ham i fjor høst, og nå håper jeg på samme effekt med tanke på kneet. Det er ingen tvil om at Wolfahrt er flink. Mange kaller ham en mirakeldoktor, sa Ndure om behandlingen han fikk sommeren 2009.

Folkene rundt Usain Bolt avviser imidlertid at det er noe oppsiktsvekkende ved at sprintkongen er i München, og spiller ned det faktum at Bolt har gjort en såpass omfattende endring i forberedelsene til OL i London.

- Ikke skadet
- Folk legger gjerne to og to sammen og får fem. Enhver spekulasjon er latterlig. Han var i Europa for å gjøre en jobb for en sponsor, en stor mulighet dere vil få vite om etter hvert, og tok bare en rutinesjekk i Munchen, sier agent Ricky Simms til Daily Mail.

- Han er ikke skadet. Han trente for fullt helt til avreise i Jamaica, og trener fullt igjen nå, sier Simms.

Det amerikanske antidopingbyrået har tidligere omtalt deler av Hans Muller-Wohlfarts metoder som «Frankenstein-eksperimenter». 

Olympiatoppen-lege Lars Engebretsen har imidlertid uttalt at den såkalte «Healing Hans» har drevet mer tradisjonelt de siste årene.