Bolt gir ikke opp fotballdrømmen: - Hvor vanskelig kan det være

Henter inspirasjon fra Giggs.

NY KARRIERE: Usain Bolt har gjort det klart at han er Manchester United-tilhenger, og fleipet med at han kunne spilt for dem. Nå ytrer han nok en gang ønsket om å forsøke seg med fotballsko på beina, men denne gangen litt mer seriøst. - Jeg vil gi det en ordentlig sjanse, sier han. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
NY KARRIERE: Usain Bolt har gjort det klart at han er Manchester United-tilhenger, og fleipet med at han kunne spilt for dem. Nå ytrer han nok en gang ønsket om å forsøke seg med fotballsko på beina, men denne gangen litt mer seriøst. - Jeg vil gi det en ordentlig sjanse, sier han. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Sprintkongen Usain Bolt ser for seg en karriere som profesjonell fotballspiller etter Rio-OL om to år.

Det forteller jamaicaneren i et intervju til Aftonbladet. Verdensrekordholderen på 100 og 200 meter drømmer om å skrive kontrakt med en europeisk klubb.

- Jeg vurderer å satse på en profesjonell fotballkarriere. Jeg vil gi det en ordentlig sjanse. Målet er å bli en del av en klubb i Europa. Riktignok ikke i en av de beste ligaene, men det skal være alvor. Jeg skal delta i sesongoppkjøringen og spille noen treningskamper.

- Jeg sier ikke at jeg blir en stor fotballspiller, men når jeg ser det på TV, tenker jeg en gang iblant: "Hvor vanskelig kan det være?". Får jeg vite at jeg er håpløs, så er det OK. Da har jeg i hvert fall gitt det et forsøk, sier Bolt.

Jamaicaneren er 30 år når han legger opp som friidrettsutøver, men ifølge Bolt er det ikke for sent å spille fotball.

- Jeg vil være i god form. Ryan Giggs fortsatte til han var 38 år, sier den ivrige Manchester United-supporteren.

Giggs holdt faktisk på for United helt til han var 40. Waliseren la opp som fotballspiller i mai. (©NTB)

(NTB)